Dominicaanse Republiek

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • een paradijs als vakantiebestemming
  • witte zandstranden
  • verschillende nationale parken
  • luxe hotels

Wij kunnen geen vakanties vinden die voldoen aan je zoekvraag. Kies links een andere bestemming of pas je vertrekdatum aan.


Informatie

Wanneer u op zoek bent naar een droombestemming met adembenemende tropische stranden en een azuurblauwe zee dan komt al snel de Dominicaanse Republiek als vakantiebestemming naar voren. Dit land heeft alles te bieden voor de vakantieganger die wenst te genieten van zon, zee en en prachtig wit zandstrand met wuivende palmen en een felblauwe zee. De Dominicaanse Republiek is echter zoveel meer dan alleen maar het bovenstaande en bezit ook een rijke indrukwekkende natuur, vele oude koloniale steden en wat soms wordt vergeten is dat het ook nog een ontwikkelingsland is. Het deelt het eiland samen met het arme Haïti echter zal u als vakantieganger in een van de meest luxe resorts niet snel meekrijgen maar is wel de realiteit. 

De Dominicaanse Republiek is gelegen op het eiland Hispaniola welke door een vulkaanuitbarsting is ontstaan, de eerste inwoners van dit land waren de indianen daarna hebben de Spanjaarden het eiland ontdekt en hun sporen achtergelaten.

Het klimaat is voor een groot deel een tropisch savanneklimaat, alleen het noorden heeft een tropisch regenwoudklimaat vanwege de vele regenval gedurende het hele jaar, Dit betekent dat de temperaturen het hele jaar tussen de 28 en 33 graden celcius liggen en dat 's nachts de temperatuur zelden daalt onder de 20 graden. Een heerlijke tropische bestemming voor uw volgende vakantie. De tropische stranden bij Punta Cana en Bavaro behoren tot misschien wel de mooiste van het Caribisch gebied en het is niet voor niets van de Dominicaanse Republiek een zeer gewilde vakantiebestemming is bij de Europeanen die de winterse kou hier willen ontvluchten.

Historische bezienswaardigheden zijn zeerzeker ook hier te vinden en we zullen er voor u een aantal op een rijtje zetten:

  • Santo Domingo, de hoofdstad van het eiland is een grote stad met meer dan 3 miljoen inwoners. De binnenstad is van historisch grote waarde en hent een verzameling aan oude kerken, pleinen en straten. Het Parque Colön , het Fortaleza Ozama en de oudste kerk Cathedral Santa Maria le Menor zijn allen de moeite van uw bezoek waard. Aangeraden wordt om met een gids de hoofdstad te bezoeken en dit bij voorkeur overdag, het kan zijn dat u zich als europeaan niet geheel veilig zult voelen.
  • Punta Cana, de grootste en zeker meest bekende toeristische plaats van het eiland, hier is waar u kunt genieten van de tropische witte zandstranden en het azuurblauwe water. 
  • Watervallen van Damajagua, Dit indrukwekkende stukje natuur telt maar liefst 27 watervallen omgeven door een aaneenschakeling van kloven waterbekkens en watervallen welke zorgen voor een van de mooiste attracties van de Domincaanse Republiek.

Nationale parken zijn er in overvloed en met ieder een eigen karakter zijn ze zeker de moeite van een bezoek waard. Hier komt u zeerzeker diverse inheemse volgelsoorten tegen en een ontmoeting met een flamingo of pelikaan is zeker mogelijk. 

Wordt de Dominicaanse Republiek uw nieuwe vakantiebestemming, vergelijk dan snel het inmense aanbod aan zeer luxe all inclusive accommodaties waar u heerlijk verwend zal worden en culinair zal genieten van al het moois wat deze tropische bestemming te bieden heeft.