Wat zijn de regels bij hand- en ruimbagage? Is deze bagage inbegrepen in mijn reissom?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven omdat de regels qua bagage per reis kunnen verschillen. In principe worden de regels gemaakt door de luchtvaartmaatschappij waar je mee gaat vliegen en kan dit zelfs nog afhankelijk zijn van het soort ticket, de klasse en de bestemming. 

Directbookers werkt nauw samen met diverse partners welke allemaal weer op hun beurt samenwerken met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Dit betekent dat er geen algemene bagageregels en voorwaarden gegeven kunnen worden omdat dit gewoon te complex is. 

Na boeking ontvangt u op de boekingsbevestiging de bagageregels die betrekking hebben op jou boeking duidelijk vermeld. Mochten er aan de hand van deze informatie alsnog vragen zijn neem dan direct contact met ons op en wij zullen het een en ander toelichten.

In de meeste gevallen is ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen en dient deze apart te worden bij gereserveerd.  In de meeste gevallen kun je direct tijdens je boekingsproces het gewenste aantal kilo’s ruimbagage bij boeken.  Je kan dan direct zien wat de bijkomende kosten hiervoor zijn, dat is wel zo prettig. 

Je kunt makkelijk zien of de ruimbagage is inbegrepen bij de reis of niet. Als de ruimbagage is inbegrepen dan zal dit bij de prijsberekening duidelijk vermeld staan, wanneer dit niet het geval is en alleen handbagage staat vermeld dat dient de ruimbagage apart te worden bijgeboekt. 

Als de luchtvaartmaatschappij en/ of partner het mogelijk heeft gemaakt direct ruimbagage bij te boeken dan kom je deze mogelijkheid vanzelf tegen in je boekingsproces. Je kan dan zelf de keuze maken uit het aantal kilo’s en ziet direct de prijs.  

Wanneer dit niet mogelijk is tijdens het boekingsproces kun je boeking wel maken en zullen wij je in de boekingsbevestiging verdere informatie geven hoe de bagage en eventuele andere extra’s zijn bij te boeken. 

Let Op!! Hiervoor dient te allen tijde nog betaald te worden. Wanneer je vooraf deze kosten zeker wil weten maak de boeking dan nog niet definitief en neem eerst contact op met een van onze medewerkers, zij zullen de kosten voor u nakijken en u op voorhand informeren. 

Weet je tijdens de boeking nog niet zeker hoeveel bagage je wenst te boeken dan kan dit altijd nog achteraf gedaan worden. In de boekingsbevestiging vindt u hierover meer informatie. Tevens mag u altijd contact opnemen met ons, wij helpen u graag verder. Net weer dat beetje extra persoonlijke service.