Het coronavirus heeft ons allemaal al hard geraakt en raakt ons allemaal nog steeds al is het inmiddels wel steeds meer onder controle. Wij begrijpen dat er toch nog vragen zijn die je hebt over jouw reis of over het boeken van een toekomstige vakantie. Hieronder is de meest relevante huidige informatie betreffende het virus en de maatregelen te vinden. Raadpleeg ook de websites van het RIVMANVR of van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier is nuttige informatie te vinden over het coronavirus en de diverse reisbestemmingen. Wij zullen deze informatie regelmatig updaten.

Wij nemen contact met je op

Mocht er iets aan je geboekte vakantie wijzigen, nemen wij vanzelfsprekend zo snel mogelijk contact met je op. Voor andere vragen kun je ons telefonisch bereiken via 0162-685858, maar natuurlijk ook via E-mail info@directbookers.nl. Wij zullen ons uiterste best doen de vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Algemene informatie ten aanzien van Covid-19

Wat is het actuele reisadvies per land?

In de afgelopen maanden zijn er veel landen van de bekende kleurcodes gewisseld, dit is een continue proces en kan snel veranderen. Inmiddels is de Nederlandse overheid weer terug gegaan op de "oude" kleurcodes die algemene informatie geven over de veiligheid in een bepaald land. Deze kleurcodes hebben dus niets meer te maken met de situatie met betrekking tot Covid 19 in een bepaald land. Wel is op de website  nederlandwereldwijd.nl nog steeds aanvullende informatie betreffende het coronavirus op de bestemming te vinden. Raadzaam is om toch voor vertrek of wellicht al bij boeking te checken wat de maatregelen nog zijn voor de door u gewenste vakantiebestemming. Extra informatie kunt u altijd bij ons opvragen via telefoon of per mail, wij helpen u graag verder.  

Situaties ter plaatse kunnen nog steeds veranderen houdt hier rekening mee en volg de nieuwsberichten in het land waar je verblijft. Ben je van plan op vakantie te gaan, check dan het reisadvies per land voor de meest recente informatie.

Algemene gezondheidsmaatregelen

Als je op vakantie gaat, worden er diverse gezondheidsmaatregelen getroffen door vliegtuigmaatschappijen, accommodaties, transfers en verhuurbedrijven en lokale middenstand. Onderstaande algemene gezondheidsmaatregelen zijn op dit moment van toepassing.

Luchtvaart

 • Iedereen die vanaf een Nederlandse luchthaven vertrekt dient een ingevulde gezondheidsverklaring te kunnen overleggen. Dit geldt tevens voor de terugreis. De verklaring kun je hier downloaden.
 • Verschillende bestemmingen stellen het overleggen van een negatieve test verplicht. Tevens is een negatieve test verplicht bij het terugreizen naar Nederland wanneer je geen Digitaal Corona Certificaat kunt laten zien en dus niet volledig gevaccineerd bent.
 • Zowel de hele incheckprocedure als het aan boord gaan gebeurt zoveel mogelijk contactloos
 • Mondkapjes zijn verplicht op de luchthavens en in het vliegtuig. Zorg er dus voor dat je voorzien bent van voldoende mondkapjes.
 • De lucht in het vliegtuig wordt continue gefilterd dit biedt een geruststellend gevoel.
 • Het personeel van de airline is getraind om de vlucht geheel binnen de coronamaatregelen te laten verlopen. Belangrijk is dat hen instructies te allen tijde worden opgevolgd.

Transfers

 • Wordt er per bus of auto naar de accommodatie gereden dan zijn deze op de bestemming goed gedesinfecteerd, er kan verzocht worden voor instap de handen nogmaals te ontsmetten.
 • De chauffeur en het personeel wordt dagelijks getest op corona.
 • Mondkapje is altijd verplicht in de transfer volgens lokale regels.

Autoverhuur

 • Bij ophaalpunten draagt het personeel mondkapjes zover dit in het land nog verplicht is en houden ze afstand dit wordt ook verwacht van de reiziger.
 • Alle auto’s worden extra grondig gereinigd, met extra aandacht voor de vele contactpunten in de auto.

Verblijf

 • Tijdens het verblijf is het afhankelijk van de uitvoerende reisorganisatie hoe er contact met hen kan zijn. De vele accommodatiebezoeken die we gewend waren zijn op dit moment niet mogelijk. Vele partners bieden voor direct contact andere mogelijkheden aan zoals: WhatsApp, Skype of Telefax.
 • De aangeboden accommodaties dienen allemaal een COVID protocol te kunnen overleggen. Hierin staan de maatregelen die genomen worden om het virus tegen te gaan. Het belangrijkste is de uitvoerige schoonmaak en verhoogde desinfectie van kamers, maar tevens ook alle algemene ruimtes zoals restaurants, bars, liften, receptie dienen opgenomen te zijn in dit protocol. Vraag er gerust naar bij de receptie of bij de reisleiding ter plaatse.
 • Het personeel is geïnstrueerd voldoende afstand te houden tot elkaar en de gasten.
 • Lopende buffetten zoals dat normaal was kunnen anders zijn, de bediening in de restaurants zal voornamelijk aan tafel zijn, tevens zijn extra hygiënemaatregelen altijd van toepassing bij restaurants. Om minder gasten tegelijk in het restaurant te verwelkomen wordt er vaak gewerkt in meerdere tijdslots.

Waar kan ik vinden welke maatregelen er gelden op mijn vakantiebestemming?

Een vakantie behoort zorgeloos te zijn, echter is dat sinds maart 2020 niet meer vanzelfsprekend. Als je wil weten welke maatregelen er precies op de bestemming gelden kijk dan op de pagina maatregelen per bestemming. Directbookers heeft de meest relevante maatregelen op een rij gezet, Wij doen ons best deze informatie altijd up to date te houden, echter kan het voorkomen dat er plotselinge wijzigingen plaatsvinden die nog niet verwerkt zijn. Voor de meest actuele stand van zaken check altijd nog de site www.nederlandwereldwijd.nl. Pas dan ben je helemaal op de hoogte van de huidige stand van zaken.

Ik ga op vliegvakantie, moet ik van te voren negatief zijn getest?

Sommige landen verplichten reizigers tot het kunnen laten zien van een negatieve Covid-19 testuitslag, de zgn. Covid PCR-test of Antigeen sneltest. Op de site www.nederlandwereldwijd.nl staat duidelijk beschreven voor welke landen welke test vereist is. Afhankelijk van de uitvoerende reisorganisatie wordt deze test wel/niet vergoed. Wordt de test niet vergoed dan dien je deze zelf te betalen en te regelen. Meer informatie over testen vind je hier. Om een test af te laten nemen, kun je terecht bij: HuisartslabTravelClinic van het Erasmus MCKLM Health ServicesCoronalab.

Ten slotte

Directbookers doet haar uiterste best om deze informatie up-to-date te houden. Het kan soms voorkomen door de snelheid van de wijzigingen en ontwikkelingen omtrent het Covid-19 virus wij niet continue de laatste informatie hier hebben gegeven. Met dit in ogenschouw nemend melden wij nogmaals dat het altijd van belang blijft om ook de officiële informatievoorzieningen te blijven raadplegen. Zij bieden je te allen tijde de meest up to date informatie. Deze kun je makkelijk terugvinden op de volgende websites: het RIVM, de ANVR en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Indien je gericht nog andere vragen heeft welke wij kunnen beantwoorden neem dan contact op met Directbookers via tel: 0162-685858 of per mail info@directbookers.nl. Wij zullen ons uiterste best doen de vragen zo duidelijk en snel mogelijk te beantwoorden.