Indonesië

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • een archipel van ruim 16.000 eilanden
  • de Gordel van de Smaragd
  • indrukwekkende Nationale Parken
  • vele historische hoogtepunten

Hotel Diverse Bali

Indonesië / Bali / Kuta

28 juni 2021Vanaf
€   806,-
Direct boeken


Informatie

Indonesië, officieel de Republiek Indonesië, is een land gelegen in Azië. Het land bestaat uit een archipel van ruim 16.000 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat.

Een rondreis door Indonesië neemt je mee langs één van de zeven wereldwonderen de Borobudur, heerlijk eten, prachtige stranden en indrukwekkende natuur. De hoofdstad van Indonesië is Jakarta, dit is dan ook een plek waar vele rondreizen door Indonesië beginnen.

In deze ‘Gordel van Smaragd’ heeft ieder eiland zijn eigen verhaal door een ver teruggaande historie. Het is dan ook absoluut aan te raden om meerdere eilanden te bezoeken als je naar Indonesië gaat.

Java, Bali, Lombok, Sumatra en de Molukken zijn veel bezochte bestemmingen.

De indrukwekkende nationale parken op Java en Sumatra, de groene rijstvelden of de wonderlijke onderwaterwereld van Bali, historische hoogtepunten als de Borobudur en een echte Indonesische Rijsttafel met een fles Bir Bintang zijn maar een kleine greep uit de mogelijkheden.

De beste reistijd voor Indonesië is in de maanden mei tot en met september. Deze maanden zijn het droogst en de temperatuur is gemiddeld rond de 30 graden.

Je betaalt met de Indonesische Roepia. Indonesië is in vergelijking met Europa een goedkoop land om op vakantie te gaan. Een vlucht naar dit land kan veelal wat duurder zijn, maar de prijzen voor hotels en eten zijn redelijk laag.

Als je naar Indonesië gaat heb je een paspoort nodig dat ten minste nog zes maanden geldig is. Bij aankomst in Indonesië koop je een visum, de kosten zijn zo’n 35 dollar.