Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • natura-2000 natuurgebied
  • een heerlijke zonbestemming
  • loop de Alvor Boardwalk
  • gelegen aan een lagune

Appartement Pelican Alvor (ex Luna Alvor Village)

Portugal / Algarve / Alvor

Het aparthotel Pelican Alvor is rustig gelegen, net iets buiten Alvor bij het natuurpark Ria de Alvor

Bar
Restaurant
WiFi
Airconditioning
Zwembad
Amusement
Kinderzwembad
10 december 2023Vanaf
€   420,-
Direct boeken

Hotel Pestana Alvor Praia

Portugal / Algarve / Alvor

Wanneer u een uitstekend 5-sterren hotel zoekt waarbij u niet ver hoeft te lopen om uw strandlaken uit te leggen, dan is het Pestana Alvor Praia hotel de ideale vakantielocatie voor u! Gelegen tussen Lagos en Portimão nabij één van de heerlijkste stranden van de Algarve ervaart u het echte vakantiegevoel

Fitnessruimte
Bar
Restaurant
Rolstoelvriendelijk
Sauna
Wellness centre
Airconditioning
Zwembad
Strand
Amusement
Bedlengte > 2 meter
Strand
Kinderzwembad
Kinderactiviteiten
Sport en spel
Binnenzwembad
10 december 2023Vanaf
€   504,-
Direct boeken


Informatie

Alvor is een klein vissersplaatsje ongeveer 5 km westelijk van Portimão en Praia da Rocha. Het plaatsje ligt aan een lagune welke uitkomt op de Atlantische Oceaan. In de gezellige smalle straatjes in het centrum zijn leuke winkeltjes, restaurants en gezellige barretjes te vinden.

Je kunt de kerk en de restanten van het oude kasteel bekijken. Vooral de ingang van de kerk is rijk versierd en er is een mooi interieur. Het kasteel van Alvor of het Fort van Alvor bestaat alleen nog maar uit wat restanten van muren en torens, het oude fort is een militair monument.

De meest aantrekkelijke bezienswaardigheden zijn het natuurgebied Ria de Alvor of het Alvor Estuarium, is een Natura-2000 natuurgebied, de monding van de Alvorrivier ligt tussen Alvor en Lagos. Een estuarium is het gebied waar zoet rivierwater zich mengt met zout zeewater, het zijn vaak belangrijke natuurgebieden.  

De Ria de Alvor is een Ramsar wetland, een kustlagune en estuarium wetland met zandbanken. Het is een belangrijk wetland voor trekvogels maar ook een broedgebied voor vogels en er worden schelpdieren of weekdieren gekweekt zoals oesters en mosselen. Het is een mooi duingebied.

De Alvor Boardwalk is de langste houten loopbrug in de hele Algarve met veel aftakkingen naar de verschillende stranden. De Alvor Boardwalk is aangelegd om het kwetsbare natuurgebied en wetland te beschermen.

Alvor heeft twee mooie lange zandstranden dit zijn de Praia do Alvor, Poente en de Praia dos Tres Irmaos, de “Drie Broeders” vanwege de drie opeenvolgende rotsblokken op het strand en in zee. Het tussenliggend gedeelte wordt wel de Praia da Torralta genoemd maar het is feitelijk één lang wit en goudkleuring zandstrand. Op het Praia do Alvor zijn veel faciliteiten zoals ligstoelen, een eerste hulppost, strandvolleybal en watersport activiteiten zoals zeilen, surfen en waterfietsen. Ook kun hier je uitstekend kitesurfen.

Je kunt met een boottocht langs de prachtige kustlijn van de Algarve varen of op zoek gaan naar dolfijnen op zee.