Kenia

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • het land van de Masai
  • ‘s werelds grootste en langste migratie
  • roze flamingo’s bij Lake Nakuru
  • tropische stranden

Hotel The Sands at Nomad

Kenia / Keniaanse Kust / Diani Beach

Aan het poederwitte strand in Kenia, vind je The Sands at Nomad

Fitnessruimte
Bar
Restaurant
Zwembad
Strand
Strand
Airconditioning
Duiken
Sport en spel
Wellness centre
31 maart 2024Vanaf
€   1819,-
Direct boeken

Hotel Severin Sea Lodge

Kenia / Keniaanse Kust / Mombasa Noord

Bij Severin Sea Lodge slaap je in een Afrikaanse rondavel

Aanbieding
Bar
Restaurant
Zwembad
Strand
Kinderactiviteiten
Amusement
Strand
Airconditioning
Tennis
Duiken
Sport en spel
27 maart 2024Vanaf
€   1180,-
Direct boeken


Informatie

Wie Kenia zegt denkt direct aan wilde dieren, Afrikaanse stammen en uitgestrekte savannes. Het is het land van de Masai, met hun rode omslagdoeken en gekleurde kralenkettingen zien ze er prachtig uit. Ook prachtige kleuren vindt je bij Lake Nakuru waar duizenden flamingo’s aan het water staan.

Een safari door Kenia is voor vele mensen een droom. Je ziet hier olifanten, buffels, zebra’s, neushoorns en giraffen. ’s Nachts bij het kampvuur zie je een heldere sterrenhemel en hoor je het diepe gebrul van een leeuw.

Jaarlijks migreren anderhalf miljoen zebra’s, gnoes en gazellen van de Serengeti naar het Masaï Mara National Park, een traject van zo’n 3.000 km. Het is ‘s werelds grootste en langste migratie van zoogdieren te land. De grote migratie is een terugkerend proces, het vindt steeds opnieuw plaats, jaar na jaar. Het is dus niet slechts een jaarlijkse gebeurtenis, maar iets wat het gehele jaar door plaatsvindt. Vanaf juli/augustus begint de wereldberoemde oversteek van rivier de Mara. Het is een natuurfenomeen en daarom is het precieze tijdstip van de migratie, de exacte route en de periode waarin de dieren zich op bepaalde plaatsen bevinden, moeilijk vast te stellen.

Dit natuurfenomeen behoort samen met o.a. de Ngorongoro-krater, de Victoriawatervallen en de Kilimanjaro tot de 7 natuurwonderen van Afrika.

Ben je avontuurlijk? Zelfs een trekking is mogelijk op de één na hoogste berg van Afrika: Mount Kenia.

Dus bezoek de roze flamingo’s bij Lake Nakuru, maak kennsis met de Masai stam, ga op safari, geniet van het uitzicht op de Kilimanjaro en eindig je reis op één van de mooie tropische stranden in Mombasa of Malindi.