Provence

Frankrijk

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • bewonder de uitgestrekte lavendelvelden
  • veel te zien en te beleven!
  • beklim de reus van de Provence
  • mooie kloof Gorges du Verdon

Appartement Les Domaines de Saint Endréol

Frankrijk / Provence / La Motte

Het vakantiepark met ruime, luxueuze woningen ligt midden in het golfterrein van St

Aanbieding
Sauna
Stoombad
Bar
Restaurant
Zwembad
Kinderzwembad
Centrum
Binnenzwembad
Wellness centre
In het centrum
Parkeergelegenheid
28 februari 2024Vanaf
€   686,-
Direct boeken


Informatie

Provence

De Provence is een prachtige vakantiebestemming in Frankrijk. Je kunt er van alles vinden. Zo heb je mooie natuurgebieden  en gezellige steden . Overal vind je uitgestrekte lavendelvelden, mooie meren en lange rivieren. Ook kun je lekker gaan kajakken of snorkelen. In de Provence is  veel te zien en te beleven!

Avignon is een prachtig stad aan de rivier de Rhône. De stad is rijk aan cultureel en historische erfgoed dus je vindt er veel prachtige gebouwen.  Het hoogtepunt is misschien wel het Palais des Papes. Dit paleis is tijdens een periode van 30 jaar gebouwd door de pausen die toen in Avignon verbleven. Het moest dienen als zowel een paleis en een fort. Tegenwoordig bevindt zich hier een museum en kun je diverse vertrekken in het paleis bekijken.

In de Provence vindt je de hoge berg Mont Ventoux. De berg wordt ook wel “De reus van de Provence” genoemd. De Mont Ventoux is namelijk 1909 meter hoog en is dus een flinke klim. De berg is vooral populair onder fietsers en wandelaars en er zijn dan ook diverse fiets- en wandelroutes. Eenmaal bovenaan gekomen, heb je prachtig uitzicht richting de Mont Blanc, Avignon en het dal van de Rhône.

Gorges du Verdon wordt gezien als een van de mooiste van Frankrijk.  De kloof is in totaal 25 kilometer lang en soms wel 700 meter breed. Erdoorheen loopt de rivier de Verdon en deze rivier heeft prachtig turquoise water. De kliffen zijn prachtig groen,  deze kleuren bij elkaar zorgen voor een prachtig plaatje. Bij Gorges du Verdon  kun je veel leuke activiteiten ondernemen. Zo kun je een kajak of kano huren om de kloof eens van onder te observeren of je kunt gaan raften op de wildere delen van de rivier. Er zijn ook vele kilometers aan wandel- en fietspaden. Die vind je zowel aan de onderkant van de kloof als aan de bovenkant.

De stad Marseille ligt in het zuiden van de Provence kust. De haven “Le Vieux Port” is dan het middelpunt van Marseille. Bij deze mooie, oude haven komen alle straten samen en kun je talloze lekkere restaurantjes en cafeetjes vinden. De wijk Le Panier is ook zeker een bezoekje waard. Dit deel van de stad is het enige overblijfsel van het oude Marseille en het is hier dan ook prachtig. Er zijn overal kleine straatjes met hoge huizen met kleurrijke gevels. Daarnaast vind je overal kleine boetiekjes en restaurantjes en dit maakt het een gezellige en trendy wijk.