Bretagne

Frankrijk

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • prachtige kustlijn
  • Mooie wandelroutes
  • Geliefd plaatsje Perros - Guirec
  • De middeleeuwse stad Dinan
  • Meerdere watersportmogelijkheden

Huis Domaine de la Baie

Frankrijk / Bretagne / Audierne

Een leuk vakantiepark dicht bij de Atlantische oceaan

Stoombad
Sauna
Zwembad
Amusement
Huisdieren toegestaan
28 februari 2024Vanaf
€   190,-
Direct boeken

Appartement Les Jardins d'Arvor

Frankrijk / Bretagne / Bénodet

Verblijf vlakbij de overgang tussen de rivier de Odet met de Atlantische Oceaan

Aanbieding
Sauna
Stoombad
WiFi
Restaurant
Zwembad
Strand
Centrum
In het centrum
Huisdieren toegestaan
Parkeergelegenheid
28 februari 2024Vanaf
€   20133,-
Direct boeken

Appartement Reine Marine

Frankrijk / Bretagne / St. Malo

Luxe 4* accommodatie direct aan het strand

Aanbieding
Sauna
Stoombad
Bar
Zwembad
Strand
Sport en spel
Binnenzwembad
Huisdieren toegestaan
28 februari 2024Vanaf
€   692,-
Direct boeken

Hotel Le Nouveau Monde

Frankrijk / Bretagne / St. Malo

Een hotel met een prachtig uitzicht op zee en dicht bij de oude stad, ook wel de 'piratenstad' genoemd

Aanbieding
Stoombad
Zwembad
Duiken
Wellness centre
Huisdieren toegestaan
28 februari 2024Vanaf
€   6207,-
Direct boeken


Informatie

Bretagne

Bretagne is een mooie regio in het westen van Frankrijk. Het heeft een uitgestrekte kustlijn, waar je allerlei gezellige badplaatsjes vindt zoals Saint-Malo . Vergeet niet om de mooie historische stadscentra van Dinan en Rennes te bezoeken of bezoek één van de mooie kastelen.

De kust van Bretagne is prachtig en zeker de Côte de Granit Rose (de roze granietkust) is een populaire bezienswaardigheid in Bretagne. Deze kust bestaat uit granieten rotsformaties die een bijzondere roze kleur hebben. Dit in combinatie met de blauwe zee, witte zandstranden en schattige stadjes, zorgt voor een prachtig plaatje. Het is een goede locatie om te genieten van verschillende wandelingen waarbij je kunt genieten van een mooie uitzicht en  je komt veel gezellige stadjes tegen waar je even pauze kunt houden. Ook kun je een dagje op een strandje in één van de baaien gaan liggen. Vanaf daar heb je ook weer een mooi uitzicht op de roze kustlijn. Zeker de badplaats Perros-Guirec is erg geliefd. Hier vind je leuke restaurantjes, gezellige winkeltjes en de lekkerste stranden.

Dinan is een middeleeuws stadje in Bretagne. Dinan is gelegen op een groene heuvel aan de rivier de Rance. Deze rivier kornkelt door de stad heen en de omgeving is gevuld met groene bossen. De oude binnenstad van Dinan wordt omgeven door een mooie oude stadsmuur en dat is dan ook de populairste bezienswaardigheid. De muren en de stad zelf is opvallend goed bewaard gebleven en het voelt dan ook alsof je terug in de tijd bent gegaan, als je hier door de stad rondloopt. In elk straatje staan mooie vakwerkhuizen, prachtige kerken en kloosters en gezellige cafeetjes. Ook vind je in Dinan een mooi kasteel, wat onderdeel is van de stadsmuren. Het is een prachtig gebouw en binnen is er een klein museum met meubels, wapens en andere objecten uit de middeleeuwen. Boven in de toren heb je een adembenemend uitzicht en de klim is het dus helemaal waard.

Voor de kust van Bretagne liggen heel wat indrukwekkende en mooie eilanden. Twee daarvan zijn het eiland Île de Bréhat en het eiland Belle-Île-en-Mer. Deze eilanden zijn zeker een bezoekje waard en je kunt er van alles doen en beleven. Île de Bréhat is een klein eiland boven de noordkust van Bretagne. Het bestaat uit 1 hoofdeiland en meer dan 90 verschillende rotseilandjes. Ook wordt er veel gewandeld of kun je een kano huren om de rotseilandjes zelf te ontdekken. Belle-Île-en-Mer ligt juist aan de zuidkust van Bretagne. Het is een gezellig eiland met een afwisselend landschap waar je kliffen, baaien, strandjes, bossen en beekjes vindt.. De stad Le Palais is een populaire bestemming . Beide eilanden zijn gemakkelijk te bereiken per boot vanaf het vasteland. De eilanden bieden allerlei mogelijkheden voor sportieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, kanoën, zeilen en duiken.