Havana

Cuba

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

 • bijzonder prachtige hoofdstad
 • overal klinkt de muziek in de starten
 • oude Amerikaanse auto's
 • imposante bouwwerken & interessante musea

Wij kunnen geen vakanties vinden die voldoen aan je zoekvraag. Kies links een andere bestemming of pas je vertrekdatum aan.


Informatie

De hoofdstad van Cuba is Havana, een bruisende stad aan de noordzijde van het eiland waar eigenlijk altijd wat te doen en zeker te zien is. De prachtige stad met haar rijke historie heeft geresulteerd in een mengelmoes van leuke bezienswaardigehedenm imposante bouwwerken, interessante musea en bijzondere bars gelegen in kleine knusse straatjes of pleinen. Havana wordt vaak bezocht in combinatie met een rondreis of een strandvakantie, echter is 1 dag in Havana eigenlijk niet genoeg om een goede indruk van de stad te krijgen, je zou zeker ook een avond in Havana moeten ervaren, zo'n avond zal je niet snel vergeten. 
 

We kunnen niet alle bezienswaardigheden opnoemen maar zullen wel de meest bijzondere hieronder weergeven en daarbij aangeven in welke wijk deze te vinden zijn:

 • Plaza Armas in Oud Havana, het oudste plein van de stad gelegen aan een prachtige baai en dient vaak als startpunt voor uw verkenningstocht door Havana.
 • Museo de la Ciudad in Oud Havana is gelegen aan de Plaza Armas, wilt u de echte rijke geschiedenis van Havana leren kennen dan is een bezoek zeker de moeite waard.
 • Castillo de la Real Fuerza in Oud Havana, Een groot fort gelegen aan het einde van het kanaal dat tussen de zee en de baai doorloopt. Een interessant museum over de zeevaartgeschiedenis van Havana.
 • Calle Obispo in Oud Havana, hier moet u zijn geweest, de oudste winkelstraat van Havana. Deze straat verbindt Parque Central met Plaza Armas en is zeer netjes aangelegd. Leuke bezienswaardigheden als de oude apotheek en het dakterras van Ambos Mundos, het hotel waar Ernest Hemingway lang verbleef is zeker de moeite waard.
 • Museo de la Revolución in Oud Havana, gelegen in een prachtig paleis van oud dictator Batista is een lust voor het oog.
 • Plaza de Revolución in Vedado, het grootste stadsplein ter wereld waar de enorme toren voor José Marti en Che Guevara te vinden zijn. Tevens de enorme afbeeldingen van Che en Fidel Castro zijn hier op kantoorpanden te vinden. 
 • De Malecón in Vedado, deze wandelroute (kan ook met een huurfiets natuurlijk) zal u meenemen door Oud Havana en de wijk Vedado. Langs de 4 kilometer lange boulevard en de enorme zeewering van Havana. Tijdens deze route ziet u hoe bruisend de stad vandaag de dag is, u loopt langs prachtige uitzichten, muziekanten zijn niet te ontlopen en bieden u het ritme van Cuba, geniet van de geuren van het streetfood en de prachtige oldtimers trekken aan u voorbij. U zal geen spijt hebben om deze route te bewandelen, en stop vooral bij Ijssalon Coppelia voor een van de heerlijkste ijsjes van Cuba. Deze salon is te herkennen aan het uiterlijk van een ruimteschip en kent dagelijks meer dan 1000 bezoekers.

Uitgaan en eten zijn hand in hand verbonden met de stad Havana. Werkelijk overal vindt u culinaire restaurants, gezellige bars en terrassen en feestelijk verlichte nachtclubs. De geuren van de streetfood komen op u af en bijna op elke hoek van de straat vindt u een groepje muziekanten die u verwennen met de mooiste cubaanse klanken. U moet zeker en nationale drank van Cuba, de rum (el Ron) proeven in een van de vele bars of lekker buiten op het terras, zo ervaart u het echte Cuba (misschien voor de foto nog met een dikke cubaanse sigaar?)

Kortom, bij een vakantie in Cuba hoort een bezoek aan Havana anders is uw vakantie niet compleet, maakt u zelf de keuze of u wenst te overnachten in deze prachtige veelzijdige stad of u hier één dagje wenst te verblijven, de mogelijkheden zijn eindeloos.