Afrika

Zuid

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • een uniek land met een bijzondere geschiedenis
  • veel verschillende soorten bezienswaardigheden
  • ga op zoek naar wilde dieren in het Kruger NP
  • ervaar de ultieme gastvrijheid van de Zuid Afrikaanse bevolking

Rondreis 10d PRR Ultimate Safari Exp.(JI)

Zuid-Afrika / Aanbod Rondreizen Zuid-Afrika / Rondreizen Zuid-Afrika

Op safari in Kruger was nog nooit zo voordelig! U verblijft in Sefapane Lodge in Phalaborwa, op steenworp afstand van dit wereldberoemde wildpark

28 februari 2024Vanaf
€   1953,-
Direct boeken


Informatie

Zuid-Afrika is genieten. In de wijnlanden rondom Stellenbosch proef je van de oudste wijnindustrieën. Een bijzondere geschiedenis achterhaal je in de hoofdstad Pretoria. En rondom Durban duik je met dolfijnen, haaien en reuzenmanta's. In Zuid-Afrika hoor je de échte Afrikaanse klanken. Leeuwen brullen door het Krugerpark. Gospelsounds verwarmen de kerken. Getrommel brengt mensen aan het dansen in Zulu-dorpjes. En wilde golven klappen tegen de kliffen van de Wild Coast.

Pretoria, Bloemfontein en Kaapstad zijn de hoofdsteden van Zuid-Afrika. Kaapstad ligt met haar wolkenkrabbers, koloniale gebouwen, enorme townships en villa's als een sluier rondom de indrukwekkende Tafelberg.  Een mooie excursie is een boottocht door de baai naar Robbeneiland, het gevangeniseiland waar Nelson Mandela heeft gezeten. Ook een bezoekje aan Cape Point, het bergachtige, zuidelijke puntje van het schitterende Kaapse schiereiland is de moeite waard.

In Johannesburg kun je het Apartheid Museum bezoeken en laat  je de beruchte geschiedenis van het apartheidsregime zien. En in stadswijk Soweto zie je de gevolgen ervan, in de vorm van kunst en townships.

Naast een fascinerende cultuur heb je ook een waanzinnige natuur in dit bijzondere land. Je ziet leeuwen en buffels in het wereldberoemde Krugerpark, dat een gebied beslaat zo groot als de Benelux. Vlakbij ligt natuurpark Pilanesberg. Op de krater van een vulkaan graast en jaagt hier de Big Five; de leeuw, het luipaard, de neushoorn, de olifant en de Kaapse buffel.

In het Addo Elephant National Park zijn honderden olifanten te spotten. En langs de Elephant Coast kom je schildpadden en nijlpaarden tegen.

Kortom, bezoek Zuid-Afrika, de wereld in één land!