Formentera

Spanje - Balearen

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • bezoek het natuurpark Ses Salines
  • authentiek en kleinschalig eiland
  • prachtige zandstranden
  • prachtige flora & fauna

Hotel Insotel Club Formentera Playa

Spanje / Formentera / Playa de Migjorn

Insotel Formentera Playa ligt direct aan het strand van Migjorn in Formentera

Aanbieding
Fitnessruimte
Bar
Restaurant
Zwembad
Strand
Kinderzwembad
Kinderactiviteiten
Amusement
Strand
Disco
Kindvriendelijk
Speeltuin
Airconditioning
Tennis
Duiken
Sport en spel
Binnenzwembad
28 september 2023Vanaf
€   1034,-
Direct boeken


Informatie

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het ligt circa 7 kilometer ten zuiden van Ibiza.  Deze kleinere bestemming zal je verbazen door zijn kleinschaligheid, pittoreske huisjes en groene rustgevende natuur. Je zou, wanneer je van hiken houdt, het eiland in één dag helemaal rond kunnen wandelen. Ook fietsend kun je dit eilandje ontdekken. Het heeft een lengte van 19 kilometer. Het eiland is alleen per boot bereikbaar. Er gaat vanaf Ibiza een veerboot en binnen 35 minuten ben je op Formentera.

Het hoogste punt is Far de la Mola, een vuurtoren bovenop steile kliffen staat  met een gedenksteen van de Franse schrijver Jules Verne. Geniet hier van het waanzinnige uitzicht.

San Francisco de Formentera  is de grootste plaatst die dit eiland kent is.

De Romeinen hebben de naam bedacht. Het werd Fruimentera genoemd omdat  er veel zoetwater werd gevonden en de grond enorm vruchtbaar was.

Op dit eiland kom je niet om te feesten of voor spectaculaire outdoor activiteiten. Je komt hier juist om even één te zijn met de natuur. De flora en fauna zijn het hele jaar door adembenemend.

De zoutpannen van het eiland zijn te vinden in het prachtige natuurpark Ses Salines. Doordat de wateren op deze locatie de meeste zon genieten van het eiland, groeit hier zeer veel zeegras. En dit zeegras zorgt er vervolgens voor dat de wateren dusdanig op natuurlijke wijze worden gefilterd, dat hier het meest heldere water van de wereld te vinden zou zijn. De bijkomstige mineralen in het organische zeezout wat hier gewonnen wordt maakt het daarmee zeer hoge kwaliteit. In de buurt staat de oude ‘Es Molí de Sal’ molen.  Hier vind je ook het prachtige meer des Peix. Het meer wordt door een duinbar gescheiden van de zee en hier tref je veel vogels op en langs dit meer.

De mooiste stranden van Formentera zijn: Caló des Mort, Sa Roqueta, S’Arenal, Es Pujois, Cala Saona, Illetes, Ses Platgetes, Es Caló, Llevant en Es Cavall d’en Borras. Het grootste strand van het eiland ligt in het zuiden en heet Migjorn.