Mauritius

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • een heuse parel in de Indische Oceaan
  • pak je strandstoel en relax tussen de palmbomen
  • duik met je snorkel in de azuurblauwe zee en laat je verrassen
  • perfectie bestemming voor je huwelijksreis

Wij kunnen geen vakanties vinden die voldoen aan je zoekvraag. Kies links een andere bestemming of pas je vertrekdatum aan.


Informatie

Het tropische eiland Mauritius ligt ten oosten van Madagaskar in de Indische Oceaan. Dit paradijselijke eiland met zijn hagelwitte zandstranden, azuurblauwe zee, vriendelijke bevolking, suikerrietplantages, koraalriffen en mengeling van culturen, biedt u een onvergetelijk strandverblijf. De hotels staan bekend om hun hoge serviceniveau, de vele (onder-)watersportfaciliteiten en uitstekende Spa faciliteiten.

Mauritius heette vroeger Île de France, behoort tot de Maskarenen Archipel. Het van oorsprong vulkanische eiland is 45 km breed en 65 km lang en is hiermee ongeveer even groot als onze provincie Utrecht.

Ook beschikt het eiland over een aantal prachtige, uitdagende golfbanen.

Mauritius wordt ook vaak gekozen als exotische afsluiting van een safari in bijvoorbeeld Zuid-Afrika.

En wat te denken als fantastische bestemming voor een onvergetelijke huwelijksreis.

Duikliefhebbers zullen verrast worden door de prachtige onderwaterwereld en sportvissers hebben kans een grote marlijn aan de haak te slaan.

Ook zijn er verschillende dagexcursies meer dan de moeite waard, zoals een tour naar de hoofdstad Port Louis en de botanische tuinen van Pamplemousses.  Of een dagtocht naar het bergachtige binnenland is een aanrader.  Je bezoekt dan het heilige kratermeer Grand Bassin en het kleine dorpje Chamarel, met zijn watervallen, en de bekende plek met de zeven kleuren aarde.

Naast boottochten en onderwatersafari’s is een bezoek aan het paradijselijke Île aux Cerfs, een eiland aan de oostkust met een kalme lagune en een prachtig zandstrand ook zeker een aanrader.

Het landschap is zeer uiteenlopend. Achter de parelwitte stranden ligt een uitgestrekt, vruchtbaar landschap met veel suikerrietplantages. Het zuidelijke deel van het eiland heeft echter een bergachtig landschap met bijzondere en grimmige vormen. Hier vindt je landinwaarts enkele kratermeren en diepe ravijnen ontstaan, waar spectaculaire watervallen zijn ontsprongen. Vulkanen zijn hier al duizenden jaren niet meer actief, maar vulkanisch gesteente vindt je nog overal. Casuarina- en eucalyptusbomen begroeien het overgrote deel van het eiland en op een aantal plaatsen in het zuidwesten is nog tropisch regenwoud te vinden.