Malediven

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • heerlijke parelwitte stranden
  • het hele jaar door een perfecte temperatuur
  • adembenemende onderwaterwereld
  • prachtige luxe resorts

Hotel The Barefoot Eco

Malediven / Dhaalu Atol / Hanimadhoo

In een bijna ongerept bos, ver weg van het vaste land, vind je dit heerlijke hotel

Aanbieding
21 maart 2024Vanaf
€   1637,-
Direct boeken


Informatie

Malediven, een paradijs op aarde. De Malediven is gelegen midden in de Indische Oceaan en bestaat uit 1200 koraaleilandjes waarvan er 200 bewoond zijn. De hoofdstad van de Malediven is Malé. De eilandengroep wordt verdeeld onder een noordelijk en zuidelijk gedeelte. De Malediven is een mix van palmbomen, verblindende witte stranden en prachtige koraalriffen.

De Malediven staat bekend om zijn prachtige onderwaterwereld. Elk eiland wordt beschermd door een groot koraalrif. In de koraalriffen leven zo’n 2000 verschillende diersoorten. In de wateren rondom de Malediven komen ongeveer 22 walvis en dolfijn soorten voor. Ook vindt je er de grootste rog ter wereld, de mantelrog. De geweldige koraalriffen met meer dan duizend soorten vissen maakt de Malediven een uitstekende locatie om te snorkelen of duiken. Ook is het mogelijk om andere watersporten uit te oefenen zoals kajakken, zeilen en parasailen.

Als je de beste indruk van de Malediven wilt ontdekken kun je het beste gaan eilandhoppen. Er is een mogelijkheid om met een zeiljacht verschillende eilanden te ontdekken en op plekken te komen waar nog nauwelijks iemand geweest is.

Wanneer je opzoek bent naar wat cultuur kun je het beste een bezoek brengen aan de hoofdstad Malé. In deze stad kun je heerlijke lokale gerechten proeven en luisteren naar de traditionele muziek. Een traditionele maaltijd van de Malediven bestaat uit rijst, vis, curry en pikante bijgerechten. Populair is 'mas huni', een geurig visgerecht met gemalen kokos, uien, limoen, en chilipepers. Als je jezelf even in de watten wilt leggen kun je terecht bij één van de vele spacentra.  

Tip:

Ben jij nog op zoek naar een bestemming voor je huewelijksreis ? Kies dan voor de Malediven. Met de parelwitte stranden, helderblauwe zee en een waterbungalow zullen al je dromen uitkomen.