Gambia

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • the Smiling Coast of Africa
  • apen spotten in het Bijilo Monkey Forest
  • bezoek een Gambiaanse worstelwedstrijd
  • witte zandstranden

Appartement Seafront Residences & Hotel

Gambia / Gambiaanse Atlantische Kust / Serrekunda Coast

Staan rust, zon en ruimte hoog op je wensenlijst, dan ben je bij Seafront Residence op je plek

Aanbieding
14 december 2023Vanaf
€   619,-
Direct boeken


Informatie

Het is slechts 6 uur vliegen  naar Gambia, ofwel The Smiling Coast of Africa. Hier vindt je een lange kustlijn met witte zandstranden aan de Atlantische Oceaan.  De oprechtheid van de mensen is hartverwarmend. Het mag dan het kleinste land van Afrika zijn; nergens is de glimlach zo groot als op het gezicht van de Gambianen.

Bijilo Monkey Forest: De apen die in dit bos zitten, leven in vrijheid en komen af en toe naar beneden geslingerd wanneer er pinda’s te vinden zijn. Er loopt een pad door het bos dat je kunt volgen als toerist, en dat is ook zo’n beetje de enige voorziening die er is.

Tanje Village Museum: Dacht je dat een land dat nóg kleiner is dan Nederland (Gambia heeft een kleine twee miljoen inwoners) maar weinig cultuur heeft? Het Tanje Village Museum bewijst het tegendeel. Dit bijzondere museum is in 1997 opgericht door Abdoulie Bayo. Abdoulie studeerde in zijn jongere jaren in Leiden en werkte in het Amsterdamse Tropenmuseum.

Gambiaans worstelen: Een van de bijzonderste activiteiten die we in Gambia meemaakten? Gambiaans worstelen. De nummer één sport van het land. Ga op de eerste rang zitten en laat het hele festijn over je heen komen, want dit ga je waarschijnlijk niet snel nog een keer meemaken. Lees: extreem gespierde mannen, uiterst kleine broekjes, oer geluiden, Gambiaanse muziek en bijzondere rituelen.

Lamin Lodge: Gek op oesters? Dan zit je bij Lamin Lodge als een God in Frankrijk. Deze oesterkwekerij ligt verscholen in de mangrovebossen en is een puur en authentiek stukje Gambia. Je kunt er boottochten maken (variërend van twee uur tot drie dagen) die je meenemen langs de oesters en diep de mangrovebossen in. Geen held op het water? Je kunt er ook in de avond voor een diner — met uiteraard verse oesters — aanschuiven en genieten van de zonsondergang.

Naast vogels komen in Gambia ook apen, antilopen, wilde zwijnen, slangen en reuzenhagedissen voor en ook in de wateren voor de kust en in de rivier de Gambia wemelt het van de wilde dieren, zoals nijlpaarden, schildpadden, krokodillen en zelfs dolfijnen.