Cyprus

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • zonzekere bestemming
  • combi van strand en cultuur
  • Nicosia, de verdeelde hoofdstad
  • ontdek het mooie Troodos gebergte

Appartement Sun Hall Beach

Cyprus / Republiek Cyprus / Larnaca

Appartementen op toplocatie Aan de Palmenboulevard Strand voor de deur In het centrum Appartementen op de beste plek van Larnaca! In de Sun Hall Beach appartementen verblijf je toch vooral vanwege de geweldige locatie

28 oktober 2021Vanaf
€   1061,-
Direct boeken


Informatie

Cyprus is één van de meest zonzekere bestemmingen van Europa. Per jaar schijnt hier maar liefst zo’n 340 dagen de zon!

Combineer jij dagjes aan het strand graag met culturele uitstapjes? Dan is Cyprus een heel geschikte vakantiebestemming. Zeker als je in Paphos verblijft. In Kato Paphos, de benedenstad, vind je 2.000 jaar geschiedenis op slechts een paar vierkante meter. De vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst is dan ook niet zonder reden!

Overigens is Paphos niet de enige plek op Cyprus waar je cultuur kan opsnuiven. Breng een bezoek aan de Rots van Aphrodite en laat je meeslepen door de legende. Óf breng een bezoek aan de enige verdeelde hoofdstad van Europa, Nicosia.

Cyprus heeft eindeloos veel mogelijkheden om te watersporten. Aan de grote stranden  wordt o.a.  jetskiën, windsurfen, kitesurfen en parasailen aangeboden.

Onderschat ook niet de onderwaterwereld. De blauwe wateren nodigen uit voor een ochtend of middagje duiken. In het bijzonder als je houdt van wrakduiken. Het wrak van de Zweedse veerboot Zenobia staat bekend als een van de meest indrukwekkende ter wereld.

Langgerekte zandstranden, kiezelstranden, verborgen baaitjes… Je vindt het allemaal op Cyprus.

Het groene hart van Cyprus is het bekende Troodosgebergte. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met dank aan de vele bossen, watervallen en wijngaarden te midden van schilderachtige dorpjes.

Met dank aan de Turkse én Griekse achtergrond van Cyprus is het eiland een walhalla voor lekkerbekken. Wist u dat de wijnproductie op Cyprus een van de oudste ter wereld is? De wijnbouw bestaat hier al meer dan 4.000 jaar!