Cuba

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • azuurblauwe zee en prachtige witte stranden
  • bruisende authentieke hoofdstad Havana
  • maak een ritje in een Amerikaanse oldtimer
  • bezoek een sigarenfabriek

Hotel NH Capri

Cuba / Cuba / Havana

Dit hotel is comfortabel, maar heeft zijn ambiance uit de jaren '50 behouden

20 april 2023Vanaf
€   953,-
Direct boeken

Hotel Meliá Cohiba

Cuba / Cuba / Havana

Voor degenen die van luxe en comfort houden is dit hotel een echte aanrader

Sauna
Fitnessruimte
Bar
Restaurant
Zwembad
Amusement
Airconditioning
Sport en spel
20 april 2023Vanaf
€   1155,-
Direct boeken

Hotel NH Collection Victoria La Habana

Cuba / Cuba / Havana

Het hotel ligt in het centrum van de stad

Bar
Restaurant
Zwembad
Airconditioning
20 april 2023Vanaf
€   1193,-
Direct boeken

Hotel Iberostar Parque Central

Cuba / Cuba / Havana

Internationale allure en comfort zijn van toepassing op dit hotel

Aanbieding
Fitnessruimte
Bar
Restaurant
Zwembad
Kinderzwembad
Amusement
Centrum
Airconditioning
Sport en spel
Rolstoelvriendelijk
Bedlengte > 2 meter
Whirlpool
In het centrum
20 april 2023Vanaf
€   1379,-
Direct boeken

Hotel Iberostar Grand Packard

Cuba / Cuba / Havana

Dit hotel is een fijne uitvalsbasis voor je verblijf in Havana

Aanbieding
20 april 2023Vanaf
€   1502,-
Direct boeken


Informatie

Bij een vakantie in Cuba denken veel mensen aan: sigaren, rum, Che Guevara, oude auto’s en de salsa. Gelukkig zijn deze vooroordelen maar al te waar. Het land is prachtig en je waant je ook snel terug in de tijd dat er nog geen mobiele telefoon of sociale media was. Het is een van de redenen waarom zoveel mensen Cuba bezoeken. Als je eenmaal in het land bent is het aan te raden om de cultuur en natuur te ontdekken door het maken van een mooie excursie.

Naast de nationale parken, de prachtige steden zoals Havana, Santa Clara en Trinidad, de rum en de sigaren biedt Cuba uiteraard ook een azuurblauwe zee en prachtige witte stranden. Langs de stranden vind je prachtige resorts. Cuba is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van het Caribische gebied. Er hangt een gezellige sfeer met vriendelijke mensen en vrolijke salsamuziek.

De hoofdstad van Cuba, Havana, is een bruisende stad rijk aan architectonische oude gebouwen en monumenten. De excursie voert je naar het presidentieel paleis, het Plein van de Revolutie, Parque Central, de Universiteit en het Capitool. De lunch die is inbegrepen zal plaatsvinden in een typisch Cubaans restaurant waarna je nog vrije tijd hebt om langs de kunstmarkt te lopen.

Cuba kent 2 soorten winkels: 1 voor Cubanen waar men met het bonnenboekje (Libreta) of peso’s terecht kan en 1 waar men alleen met Amerikaanse dollars kan betalen. Een echt winkelparadijs is Cuba zeker niet.

Op enkele uren rijden van Havana ligt de Viñales vallei. Dit is een uniek landschap dat bezaaid is met gigantische “mongotes” (karstformaties) rond een prachtige vallei met volle, rode aarde en majestueuze palmbomen. Het is een van de meest vruchtbare grond die er te vinden is op Cuba. De beste tabak ter wereld wordt hier geteeld, geoogst, gedroogd en verwerkt. Sinds 1999 is het gebied uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO.

Het mag niet van je lijstje ontbreken als je op Cuba bent: het rijden in een echte Amerikaanse oldtimer. Jarenlang mochten de Cubanen alleen auto's kopen en verkopen die voor de revolutie van 1959 waren gebouwd. Dit heeft het beeld van toeristen wel gemaakt tot hoe het nu is. Denk je aan Cuba dan denk je aan de grote, zware Amerikaanse auto's uit de tijd van Grease. Naar verluidt zijn er zo'n 50.000 oldtimers op Cuba.