Slovenië

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • geweldige vakantiebestemming met een rijke geschiedenis
  • lieflijke en kleine authentieke dorpen
  • prachtige natuur
  • gezellige kustplaatsen

Wij kunnen geen vakanties vinden die voldoen aan je zoekvraag. Kies links een andere bestemming of pas je vertrekdatum aan.


Informatie

Slovenië is een land in Midden-Europa aan de zuidrand van de Alpen en is lid van de Europese Unie. Het wordt begrensd door Oostenrijk in het noorden, Italië en de Adriatische Zee in het westen, Kroatië in het zuiden en oosten en Hongarije in het noordoosten.

Het huidige Slovenië bestaat sinds 1991. Op 25 juni van dat jaar riep het zijn eigen onafhankelijkheid uit en het is sindsdien een zelfstandige republiek die sinds mei 2004 ook lid is van de Europese Unie. Vanaf 1945 hoorde Slovenië bij Joegoslavië. Tijdens de bezetting in de ‘Tweede Wereldoorlog’ werd het land namelijk verdeeld door Duitsland, Italië en Hongarije. Tussen 1945 en 1991 was Slovenië één van de welvarendste delen van Joegoslavië.
Slovenië heeft een prachtig landschap, een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een vriendelijke bevolking. Het is een land van kleine sprookjesachtige dorpjes die ongerept in de groene heuvels liggen, prachtige kastelen die boven spiegelgladde meren uittornen, ruige kloven met bruisende rivieren en mooie kleine ommuurde kustplaatsjes. 

De Julische Alpen zijn een bekend vakantiegebied in Slovenië. De Julische Alpen liggen gedeeltelijk in Italië en gedeeltelijk in het noordwesten van Slovenië. De hoogste berg is de ‘Triglav’ met 2864 meter.

Als je graag actief bent, kun je in Slovenië zeker je hart ophalen. Er zijn rivieren om in te vissen, op te kanoën en raften. De bossen en heuvels zijn uitgestrekt, zodat je er ook heerlijk kunt wandelen. De nationale sport van het land is de biatlon. Een combinatie van langlaufen en schieten. 

Met nog geen 50 km aan kustlijn is de mogelijkheid voor een strandvakantie in Slovenië redelijk beperkt. Er liggen slechts een aantal stadjes aan de kust. 

De grootste stad Koper is tevens ook de grootste haven van het land en de enige industriële haven van het land. Het stadje kent leuke pleintjes en een aardige, beetje slaperige binnenstad. De meeste stadjes aan het water stonden ooit onder invloed van, of werden bestuurd door de Venetianen. Dit is goed in de bouwstijl te zien. In zowel Koper, Izola als Piran kom je oude Venetiaanse elementen tegen.

Wie wil verblijven aan de kust zijn de plaats Portoroz en Piran een goede keuze. Hier staan de meeste accommodaties aan het water. Het mooiste stadje aan het water is zonder twijfel Piran. Dit oude vissersplaatsje heeft nog veel van zijn oude charme weten te bewaren. Piran is zeker de moeite waard om bij je reis aan Slovenië te bezoeken. Start je vakantie met één of twee dagen aan de kust en trek dan snel het binnenland in. De echte charme van Slovenië ligt namelijk daar.