Het Zwarte Woud

Duitsland

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • pak de langste gondelbaan van Duitsland
  • heerlijke kuuroorden
  • 30.000 kilometer aan wandelpaden liggen voor je klaar
  • op avontuur in het wildpark Pforzheim Wildpark

Hotel Rappen (Zum Rappen)

Duitsland / Zwarte Woud / Baiersbronn

Hotel-Gasthof Rappen is een rustig gelegen 3-sterrenhotel in de toeristische plaats Baiersbronn in het Zwarte Woud

Restaurant
Parkeergelegenheid
6 juni 2023Vanaf
€   242,52,-
Direct boeken


Informatie

Het Zwarte Woud heeft veel bossen en de hoofdstad van deze regio is Freiburg.

Je kunt naar de 1284 meter hoge berg Schauinsland met de langste gondelbaan van Duitsland.  In Münster kun je de prachtige kathedraal bezoeken.

Bad Wildbad en Bad Herrenalb zijn prachtige kuuroorden langs de Schwarzwald-Baderstrasse.  Ze staan bekend om hun geneeskrachtige werking.

De uit kersen gestookte schnaps Kirsch kun je proeven in Oberkirsch. In dit stadje tref je maar liefst 902 kirschstokerijen aan.

In het Zwarte Woud zijn meerdere spectaculaire spoorlijnen aangelegd.  Een tocht met de Sauschwänzlebahn van Blumberg naar Waldshut, de Kandertalbahn in het zuiden van het Markgräflerland en de Höllentalbahn van Freiburg naar de Titisee zijn aanraders.

Voor een dagje pretpark is  het themapark Europa Park in Rust een leuke attractie. Dit pretpark is verkozen tot het leukste pretpark van Europa.  Het bestaat uit 15 themagebieden en heeft meer dan honderd attracties voor het hele gezin. De hoogste achtbaan van Europa kun je hier uitproberen.

De Titisee is een sprookjesachtig meer aan de voet van de Feldberg. Hier kun je een koekoeksklok, bollenhut, gerookte ham, kirsch en schwarzwalderkirschtorte kopen.

7 watervallen vind je in het kleine plaatsje Triberg. Ze hebben een totale lengte van 163 meter en behoren tot de hoogste watervallen van Duitsland. De watervallen eindigen in de Donau.

Wandelliefhebbers hebben veel keuze met maar liefst 30.000 kilometer aan wandelpaden. De spectaculaire wandelroute door de Wutachschlucht; de ‘Grand Canyon van het Zwarte Woud’ is een geweldige ervaring.

In het wildpark Pforzheim Wildpark leven ossen, wilde zwijnen, de otter en de lynx. Voor een paar euro entree kun je dit park bezoeken en kun je heerlijk wandelen tussen de dieren.