Sauerland

Duitsland

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten
  • sneeuwplezier in de winter
  • veel wandel en fietspaden
  • prachtige dorpen en natuurparken te bezoeken

Hotel Der Schöne Asten

Duitsland / Sauerland / Winterberg - Altastenberg

Het hotel is gelegen in het hoogste dorp van het Sauerland, en de omgeving leent zich goed voor sportieve bezigheden! Hier kan je perfect mountainbiken of wandelen, en als je de kids een dag wilt vermaken, ga dan zeker eens naar de Erlebnisberg Kappe in Winterberg

6 juni 2023Vanaf
€   391,-
Direct boeken


Informatie

Het Sauerland is op relatief korte afstand te bereiken en daardoor een ideale bestemming voor een korte vakantie of een weekendje weg. Zowel in de zomer maar zeer zeker ook in de winter is er veel te doen voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen.

Het afwisselende landschap met glooiende hellingen geeft allerlei mogelijkheden voor outdoor activiteiten.  Ook liefhebbers van musea, kunst en cultuur komen aan hu  trekken in het Sauerland.

Als je zin hebt om even een paar dagen te gaan skiën of wil je graag leren snowboarden? In een paar uurtjes ben je er en met plaatsen als Winterberg en Willingen heb je genoeg sneeuwplezier en mooie blauwe pistes voor de beginners. Voor de gevorderde skiër ligt er 12 kilometer aan rode pistes.

Het gebied heeft veel wandel en fietspaden. Het land van de duizend bergen met het vele natuurschoon is voor de meesten onder ons prima begaanbaar. Met een sportieve fiets en goede wandelschoenen zijn veel mooie routes te verkennen.

De natuurparken Arnsberger Wald, Diemelsee, Ebbegebirge, Homert en het Rothaargebergte hebben elk een informatiecentrum waar gedetailleerde informatie wordt verstrekt. In de infocentra zijn wandel- en fietsroutes te verkrijgen en kan je meer te weten komen over de dieren en planten die hier voorkomen. Ook erg leuk en leerzaam zijn de natuurleerpaden. Zo worden er spelenderwijs  niet al te lange wandelroutes afgelegd en onderweg kom je opdrachten en vragen tegen die moeten worden beantwoord. Ook zeker leuk voor volwassenen.

Mooie dorpen en steden in het Sauerland zijn Bad Wildungen, Soest, Frankenberg, Fritzlar, Marburg, Meschede, Korbach, Brilon, Warburg, Willingen en Winterberg.