Sri Lanka

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • combineer zon, strand, natuur en cultuur in één vakantie
  • het hele jaar door tropische temperaturen
  • verleng je vakantie op de Maladiven
  • maak een rondreis voor de ultieme indruk

Wij kunnen geen vakanties vinden die voldoen aan je zoekvraag. Kies links een andere bestemming of pas je vertrekdatum aan.


Informatie

Sri Lanka

Sri Lanka, er is zoveel  te zien . Van tropische stranden, 2000 jaar oude tempels,  wilde olifanten, heerlijk eten en de beste surf plekken . 

Sri Lanka betekent letterlijk ‘prachtig eiland’ en daar is niks aan gelogen.  De natuur is nog zo ongerept dat je zomaar een olifant tegen kan komen.  Nationale Parken staan vol met bijzondere dieren als luipaarden, waterbuffels, krokodillen en  apen. Als je bij wil komen van de Nationale Parken kan je relaxen aan één van de oogverblindende stranden van Sri Lanka. De stad Colombo is de grootste stad van Sri Lanka. Het is het commerciële centrum van het land en de officiële hoofdstad

Surfen en duiken in Sri Lanka is fantastisch. Omdat er op vele plaatsen nog geen massatoerisme aanwezig is kun je op je eigen tempo en in alle rust genieten van de prachtige hotspots.

Ella is de ideale plek om even gas terug te nemen van je reisschema en een paar relax-dagen in te plannen. Dat kan in Ella prima met een paar van de beste hotels van het land en de meest spectaculaire uitzichten. De natuur rondom Ella is sprookjesachtig mooi!

Yala National Park is het Jungle Book van Sri Lanka. Het is één van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Apen slingeren door de bomen, olifanten bewegen zich door de bossen en luipaarden vinden hun weg door het park.  

Wanneer je altijd al één van de meest heilige boeddhistische pelgrimsoorden ter wereld hebt willen bezoeken mag de Temple of the Tooth, ook wel de Dalada Maligawa genoemd, niet aan je reis ontbreken. De tempel staat in de stad Kandy. Elke dag komen duizenden boeddhisten naar deze tempel omdat hier de tand van Boeddha bewaard wordt. Zorg dat je een volledige dag uit trekt om deze indrukwekkende tempel te bewonderen.