Senegal

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • ideale bestemming voor natuurliefhebbers
  • spot jij een nijlpaard tijdens een boottocht
  • ga op zoek naar leeuwen, panters en olifanten in Niololo Koba Nationaal Park
  • combineer het binnenland met het parelwitte strand van Saly

Hotel Palm Beach

Senegal / Senegalese Kust / Saly

Bij het Palm Beach Hotel aan de westkust van Senegal vallen de puzzelstukjes zo in elkaar

Aanbieding
Bar
Zwembad
Amusement
Disco
Wellness centre
29 oktober 2023Vanaf
€   1219,-
Direct boeken


Informatie

Senegal, met ruim 13 miljoen inwoners, ligt in Afrika en wordt omringd door de landen Gambia, Mauritanië, Mali, Guinee en Guinee-Bissau. Het land is overwegend vlak, in het noorden ligt woestijn, maar het zuiden kent een rijker, meer tropisch landschap met een frisse zeebries, mooie stranden en duikmogelijkheden. Senegal staat vooral bekend om de muzikaliteit en joviale bevolking.

Het tijdsverschil met Nederland is 1 uur vroeger. De hoofdstad is Dakar en het land is qua  oppervlakte 4,7x Nederland. Er wordt Frans gesproken.

Houd je van natuur dan kun je een boottocht maken over de rivier Gambia en nijlpaarden gaan spotten.  Een andere bijzondere ervaring is een bezoek aan Noflaye, ook wel het schildpaddendorp genoemd. Er worden hier vele schildpadden opgevangen, die bijvoorbeeld met uitsterven bedreigd worden, om vervolgens te worden vrijgelaten in de reservaten.

Het Niokolo-Koba NP is het grootste natuurpark van Senegal met veel verschillende diersoorten, zoals leeuwen, panters, olifanten, gazellen en vogels. 

Voor een strandvakantie ga je naar Saly, een populaire badplaats op zo’n 70 kilometer ten zuiden van Dakar aan de Petite Côte Senegal of naar de witte zandstranden van Somone.

In Saly vindt je mooie palmen, het strand wordt naar Afrikaanse normen goed onderhouden en er heerst een gezellige sfeer.

De badplaats Somone ligt aan de Atlantische Oceaan, zo’n 15 km van Saly en heeft een parelwitte zandstrand en schaduwrijke palmbomen. Met een kokosnoot in je hand en je tenen in het warme zand is het plaatje compleet. Wilde dieren spotten doe je in het nabijgelegen Reserve de Bandia.

De Lagune van Somone is een bijzonder natuurgebied op slechts enkele kilometers afstand van de toeristische bestemmingen Saly en Somone. De Lagune van Somone is een kleine rivierdelta waar niet minder dan 172 verschillende vogelsoorten voorkomen, waaronder pelikanen en verschillende roofvogels.