Mexico

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • het land van de indianen, mariachi's en tequila
  • Maya's, Azteken, Mixteken, Zapoteken en Tolteken
  • een kleurrijke en passievolle machocultuur
  • ook zeker voor een prachtige strandvakantie

Wij kunnen geen vakanties vinden die voldoen aan je zoekvraag. Kies links een andere bestemming of pas je vertrekdatum aan.


Informatie

Mexico is het op twee na grootste land van Latijns Amerika. De veelzijdigheid en schoonheid van het land trekken jaarlijks miljoenen toeristen. Het land van de indianen, mariachi's en tequila.

De populairste toeristische bestemmingen zijn Cancun, Playa del Carmen, Cozumel, Cabo San Lucas, Acapulco, Puerto Vallarta en de hoofdstad Mexico City.

De toeristen komen niet alleen voor zon, zee en strand maar zeker ook voor de cultuur. Ook trekken de oude culturen (Maya's, Azteken, Mixteken, Zapoteken en Tolteken) veel toeristen.

De cultuur is 100% Latijns-Amerikaans: een kleurrijke en passievolle machocultuur doordrenkt met religie, tradities en feest. De Spaanse invloeden uit de tijd van de kolonisatie zijn hier duidelijk merkbaar. In Mexico spreekt men Spaans en het katholieke geloof neemt een zeer belangrijke positie in.

De lokale munteenheid is de peso, net als de Amerikaanse dollar aangeduid met een $. Om verwarring te voorkomen wordt voor de peso ook wel de afkorting m$ gebruikt.

Let op, vraag altijd toestemming aan mensen voordat je ze fotografeert. Veel Mexicanen zijn er van overtuigd dat de camera rechtstreeks in hun ziel kijkt.

Een kleine greep uit de hoogtepunten:

Mexico-Stad of wel Mexico-City. De grote en drukke stad heeft een bijzonder groot en belangrijk plein in het historische centrum van de stad. Dit is het plein van de grondwet ‘Plaza de la Constitución’ is de volksmond beter bekend als ‘Zócalo’. Een aantal bezienswaardigheden bevinden zich aan en om dit plein. Verder liggen aan dit plein het Nationaal Paleis en het Museo Nacional de Culturas. Het plein Zócalo staat ook zeer bekend om de laatste resten van de belangrijke tempelpiramide van de Azteken ‘Templo Mayor’. Op de rotonde van de Paseo de la Reforma staat een prachtig standbeeld wat bekend staat als ‘Engel van de Onafhankelijkheid’, wat tot één van de symbolen van de stad behoort. De stad heeft veel cultuur en daarmee vele musea. De Basiliek van Guadalupe trekt vele toeristen en pelgrims doordat er een verschijning van de Maagd van Guadalupe in 1953 is geweest.

Piek van Orizaba: de hoogste berg van Mexico heeft een hoogte van 5636 meter, waarvan de krater bedekt is met sneeuw.

Guadalajara  ligt in het westen van Mexico en is de twee na grootste stad van het land. De zeer mooie stad heeft een aantal parken, prachtige gebouwen en pleinen zoals de kathedraal van Guadalajara, het Teatro de Degollado, Templo del Expiatorio Santísmo Sacramento, de pleinen Plaza de Armas, Plaza de la Liberación, Plaza Guadalajara, Plaza Tapatia en Plaza del Agave.