Maleisië

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • het indrukwekkende Taman Negara
  • het prachtige Cameron Highlands
  • veel cultuur en natuur
  • zonovergoten tropische stranden

Wij kunnen geen vakanties vinden die voldoen aan je zoekvraag. Kies links een andere bestemming of pas je vertrekdatum aan.


Informatie

Als je voor het eerst naar Azië afreist is West-Maleisië een ideale bestemming. Taman Negara is het oudste regenwoud van de wereld en ligt in het groene hart van West-Maleisië.  Een bezoek aan deze jungle is een ware belevenis. Ook de eindeloze theevelden van de Cameron Highlands zijn prachtig.

Maleisië heeft een grote verscheidenheid aan cultuur en natuur en maakt Maleisië een fascinerend land. De moderne architectuur in de hoofdstad Kuala Lumpur staat in schril contrast met het koloniale centrum van Georgetown, de tweede stad van Maleisië.

Maleisië ligt ten noorden van Indonesië en ten zuiden van Thailand.

Op het eiland Sabah/Sarawak kun je kennismaken met eeuwenoude tradities van diverse volksstammen. Een bijzondere ervaring is een bezoek aan het opvangcentrum van de orang oetangs. 

Prachtige zonovergoten tropische stranden vind je op de paradijselijke plekken Pangkor, de Perhentians , Langkawi en Penang.

Er zijn weinig temperatuurverschillen in Maleisië. De temperaturen variëren tussen de 21° en 32° Celsius. De luchtvochtigheid is relatief hoog. Van oktober tot februari valt er aan de oostkust van het schiereiland, als ook op Sabah en Sarawak (Borneo) veel regen. Aan de westkust van het schiereiland moet je in de maanden april en mei en in de maanden oktober en november rekening houden met korte en soms hevige regenbuien.

De infrastructuur is van goede kwaliteit. Je kunt binnenlandse vluchten boeken tussen de grotere steden en bijvoorbeeld tussen Oost- en West Maleisië.  Een auto huren kan natuurlijk ook, de wegen en bewegwijzering zijn goed. Houd er wel rekening mee dat er links gereden wordt. Verder is de trein een voordelige keus en een unieke belevenis.  Een sneller vervoermiddel is de bus. Ook deze is goedkoop en heeft een uitgebreid netwerk. Voor grotere afstanden kun je de Express-bus nemen. De taxi is een heel populair vervoermiddel. In Kuala Lumpur kun je overigens ook goed met de metro reizen.

Maleisië staat garant voor een topvakantie!