Cyprus

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • zonzekere bestemming
  • combi van strand en cultuur
  • Nicosia, de verdeelde hoofdstad
  • ontdek het mooie Troodos gebergte

Appartement Cyprus Villages

Cyprus / Larnaca / Kalavassos

Traditioneel en kleinschalig Landelijk gelegen Inclusief huurauto Vakantie in het "echte" Cyprus Als je ’s morgens op weg bent naar de lokale kafeneion voor je ontbijtje en je dagelijkse “Cyprus coffee”, loop je even binnen bij het stokoude kerkje

25 maart 2023Vanaf
€   612,-
Direct boeken

Appartement Kefalos Beach Tourist Village

Cyprus / Paphos / Paphos

Slapen en relaxen in een vakantieparadijs, direct aan zee

Aanbieding
Sauna
WiFi
Fitnessruimte
Bar
Restaurant
Zwembad
Strand
Kinderzwembad
Kinderactiviteiten
Amusement
Strand
Kindvriendelijk
Speeltuin
Tennis
Sport en spel
Binnenzwembad
26 maart 2023Vanaf
€   779,-
Direct boeken

Appartement Filokypros Evkarpos Country House

Cyprus / Larnaca / Psematismenos

Traditioneel en intiem Landelijk gelegen in dorpje Vakantie in het échte Cyprus Met zwembad In de kleine dorpjes halverwege Larnaca en Limassol heeft de moderne tijd het dagelijks leven nog niet in zijn greep

Airconditioning
Zwembad
Bedlengte > 2 meter
28 maart 2023Vanaf
€   614,-
Direct boeken

Appartement Filokypros Character Houses

Cyprus / Larnaca / Tochni

Traditioneel en intiem Landelijk gelegen in dorpje "Vakantie in het ""echte"" Cyprus" Met zwembad In het heerlijk rustige dorpje Choirokoitia, ergens halverwege Larnaca en Limassol, heeft de moderne tijd het dagelijks leven nog niet in zijn greep

Airconditioning
Zwembad
Bedlengte > 2 meter
28 maart 2023Vanaf
€   614,-
Direct boeken


Informatie

Cyprus is één van de meest zonzekere bestemmingen van Europa. Per jaar schijnt hier maar liefst zo’n 340 dagen de zon!

Combineer jij dagjes aan het strand graag met culturele uitstapjes? Dan is Cyprus een heel geschikte vakantiebestemming. Zeker als je in Paphos verblijft. In Kato Paphos, de benedenstad, vind je 2.000 jaar geschiedenis op slechts een paar vierkante meter. De vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst is dan ook niet zonder reden!

Overigens is Paphos niet de enige plek op Cyprus waar je cultuur kan opsnuiven. Breng een bezoek aan de Rots van Aphrodite en laat je meeslepen door de legende. Óf breng een bezoek aan de enige verdeelde hoofdstad van Europa, Nicosia.

Cyprus heeft eindeloos veel mogelijkheden om te watersporten. Aan de grote stranden  wordt o.a.  jetskiën, windsurfen, kitesurfen en parasailen aangeboden.

Onderschat ook niet de onderwaterwereld. De blauwe wateren nodigen uit voor een ochtend of middagje duiken. In het bijzonder als je houdt van wrakduiken. Het wrak van de Zweedse veerboot Zenobia staat bekend als een van de meest indrukwekkende ter wereld.

Langgerekte zandstranden, kiezelstranden, verborgen baaitjes… Je vindt het allemaal op Cyprus.

Het groene hart van Cyprus is het bekende Troodosgebergte. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met dank aan de vele bossen, watervallen en wijngaarden te midden van schilderachtige dorpjes.

Met dank aan de Turkse én Griekse achtergrond van Cyprus is het eiland een walhalla voor lekkerbekken. Wist u dat de wijnproductie op Cyprus een van de oudste ter wereld is? De wijnbouw bestaat hier al meer dan 4.000 jaar!