Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • indrukwekkende onderwaterwereld
  • kom tot rust op de parelwitte stranden
  • hotspot voor duikliefhebbers
  • geniet van de relaxte sfeer

Huis Eden Beach Resort

Caribisch Nederland / Bonaire / Kralendijk

Aan het gelijknamige strand ligt het kleinschalige Eden Beach resort

Strand
Strand
15 december 2021Vanaf
€   1408,-
Direct boeken


Informatie

Bonaire is het kleinste eiland van de A-B-C eilanden in de Carribean. Net als Aruba en Curacao beschikt ook Bonaire over prachtige zandstranden maar staat voor bekend om de indrukwekkend onderwaterwereld.De koraalriffen rond Bonaire en Klein Bonaire bieden een goede leefomgeving voor een groot aantal vissoorten en andere onderwaterdieren. Bonaire wordt gezien als één van de beste plekken ter wereld om te duiken en te snorkelen. In menig toplijstje van duikspots wereldwijd staat Bonaire dan ook vaak hoog in de top 10. Duik/snorkelliefhebber, twijfel niet en boek je reis naar Bonaire!

Net als op de andere eilanden wordt ook op Bonaire meer vis dan vlees gegeten. Rondom de eilanden worden veel rif vissen gevangen, zoals barracuda's en snappers. Maar ook kreeft en garnaal zijn veelvuldig op de menukaart terug te vinden. Verder is de Antilliaanse keuken een mengelmoes van in- en uitheemse gerechten, veroorzaakt door de vele invloeden van buitenaf gedurende de loop van de geschiedenis. De schappen van de supermarkten op Bonaire zijn goed gevuld met artikelen uit alle delen van de wereld. In Bonaire wordt bijna al het voedsel geïmporteerd.

Het noordwesten van Bonaire is heuvelachtig, het midden bestaat uit een terrassenlandschap en het zuiden beschikt over een betrekkelijk vlak woestijnlandschap. Bonaire wordt geheel omgeven door koraalriffen, dat tot vlak voor de kust reikt. Voor de kust van Kralendijk ligt het onbewoonde koraaleilandje Klein Bonaire.

Bonaire is een vakantiebestemming voor de rustzoeker en de duik/snorkel liefhebber. 

Wil je Bonaire ontdekken, dan is het een aanrader om een auto te huren voor een dag of 2. De wegen in Bonaire zijn goed toegangkelijk.