Canada

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • indrukwekkende Rocky Mountains
  • ook voor cultuurliefhebbers
  • het land is een mix van cultuur, natuur en tradities
  • de mogelijkheden zijn hier eindeloos

Wij kunnen geen vakanties vinden die voldoen aan je zoekvraag. Kies links een andere bestemming of pas je vertrekdatum aan.


Informatie

Canada is het op één na grootste land ter wereld en een van de mooiste landen ter wereld. Het uiterlijk van Canada wordt gesierd door de Rocky Mountains, ijsvlaktes en de imposante Niagra Falls. Het natuurschoon van Canada is eindeloos. Ook voor cultuurliefhebbers is Canada een paradijs. Ontdek het victoriaans stadje Charlottetown, het historische stadscentrum van Québec met een tintje Frankrijk en het multiculturele Toronto.

Canada is een mix van cultuur, natuur en tradities. In de stad Calgary vindt het grootste rodeofestival ter wereld plaats. In de plaats Iqaluit kom je Eskimo’s tegen en de goudzoekers in Dawson City. In bijna alle steden kan je genieten van de omliggende natuur. Nova Scotia is de populairste bestemming om te hiken.

De allermooiste natuur ontdek je in Canada’s super grote natuurparken. In het westen ligt het bekende Banff National  Park wat uitspreidt over de Rocky Mountains met gletsjers en turquoise meren. Nog groter en mooier is het Jasper National Park. Ondergrondse riveren, enorme bergen en rijven tekenen dit prachtige park. In het oosten van Canada ligt het Bruce Peninsula National Park. Dit dichtbegroeide natuurpark ligt rond het ijskoude Georgian Bay vlakbij de Niagra Falls.

In de geweldige Canadese natuur vinden veel wilde dieren hun thuis haven. IJsberen vinden hun thuis in het dorpje Churchill. Orka’s en walvissen kan je spotten op een boot vanaf het bijzondere Vancouver Island. In het stadje Yellowknife kun je een ritje maken met de sledehonden die je over de ijsvlaktes sleuren.

De mogelijkheden in Canada zijn eindeloos. Bezoek deze bestemming met een camper, huur een auto of maak gebruik van de vele rondreizen die aangeboden worden.