Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • ideaal startpunt voor een rondreis door Thailand
  • bruisende stad welke 24/7 leeft
  • spring op de fiets en verken de vele bezienswaardigheden
  • breng zeker een bezoek aan een van de nachtmarkten

Wij kunnen geen vakanties vinden die voldoen aan je zoekvraag. Kies links een andere bestemming of pas je vertrekdatum aan.


Informatie

Bangkok is een zeer diverse en bruisende stad. Het is dan ook het ideale punt om een rondreis in Thailand te starten.

In Bangkok vind je tal van bezienswaardigheden die je niet mag missen. Zo kun je één van de 400 tempels bezoeken die de stad rijk is, een muay thai bokswedstrijd bijwonen of winkelen in diverse gigantische winkelcentra.

Uiteraard mag een fietstour door Bangkok niet ontbreken waarbij je ook rustige delen van deze drukke stad bewondert. Bezoek ook zeker een van de markten in Bangkok, zoals de Chatuchak Weekend Market en eindig de dag bij een typisch restaurant met de lekkerste Thaise gerechten.

Een bezoek aan een van Bangkoks nightmarkets mag je niet overslaan. De centraal gelegen Neon Nightmarket heeft ook een grote foodmarket waar je heerlijk en goedkoop Thaise specialiteiten kunt eten. De Ratchada Nightmarket is een van de grootste en gezelligste nightmarkets van Bangkok.

Een bezoek aan een rooftopbar is een hele ervaring. Drink een biertje op de 80e verdieping van de Baiyoke Sky Tower (hoogste gebouw van Thailand) of een cocktail bij de Skybar, bekend van de film The Hangover. Let op! De drankjes kunnen hier prijzig zijn en er gelden vaak dresscodes, maar het uitzicht en de ervaring zijn het meer dan waard.

Wie Bangkok bezoekt moet zeker Chinatown op het lijstje zetten. Chinatown is een paradijs voor liefhebbers van streetfood en goedkoop winkelen.

Bezoek de tempels Wat Pho, Wat Traimit en Wat Phra Kaeo. Het zijn de 3 mooiste tempels van de stad en stralen cultuur en architectuur uit.

Leer in een familiaire sfeer authentieke Thaise gerechten maken. Je bezoekt één van de vele markten voor verse ingrediënten waarna je een heerlijk, typisch Thais gerecht klaarmaakt!

Een georganiseerde fietstocht door de kleinste straatjes van Bangkok is zeker een aanrader. Je fietst in totaal zo’n 25 kilometer door de drukke markten, maar ook door de natuurlijke omgeving die je niet bij Bangkok verwacht.

Bijzonder om te zien en iets wat je niet mag overslaan. Bezoek een Floating Market en bewonder de vele bootjes op het water vanaf waar vriendelijke mensen hun etenswaren verkopen.