Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • bruisende hoofdstad van de Algarve
  • natuurgebied Ria Formosa ligt om de hoek
  • prachtig historisch centrum
  • mooie jachthaven

Hotel Eva Senses (v/h Eva)

Portugal / Algarve / Faro

Modern 4* hotel Midden in Faro Aan de jachthaven Dakterras met prachtig uitzicht Modern 4* hotel op een prachtige locatie, omgeven door de jachthaven en het prachtige landschap van Ria Formosa

26 januari 2022Vanaf
€   457,-
Direct boeken


Informatie

De hoofdstad van de Algarve is Faro, een bruisende stad die al wordt bewoond sinds de late prehistorie. Het heeft mooie bezienswaardigheden, een lange geschiedenis en heerlijke pleintjes waar je vele terrasjes treft. De Romeinen legden er ruim 2000 jaar geleden een grote haven aan. Het strand ligt op zo’n 10 km en aan de rand van de stad is een groot winkelcentrum.

Het historisch centrum, Cidade Velha, bestaat uit nauwe straatjes met witgeschilderde huizen en pleinen met sinaasappelbomen, winkeltjes en cafétjes en wordt omringd door fraaie middeleeuwse stadsmuren.  Je vind prachtige bezienswaardigheden, waaronder het oude stadhuis, de Igreja do Carmo kerk en de imposante stadspoort Arco da Vila. Ook de jachthaven ligt middenin het centrum.

Sé de Faro is de grote blikvanger van de stadskern. De rooms-katholieke kathedraal van Faro staat op het plein Largo da Sé en is oorspronkelijk gebouwd als kerk van de heilige Maria. Pas later werd het bouwwerk verheven tot kathedraal. Als je de klokkentoren beklimt, wordt je beloond met een geweldig uitzicht over de hele stad, het waddenlandschap van Ria Formosa én het vliegveld.

Ook het mooie natuurgebied Ria Formosa ligt vlakbij Faro, met volop vogels en uitgestrekte lagunes die overgaan in de zee.  Het gebied ligt richting de grens met Spanje, hier vind je blauwgroene lagunes, witte zandbanken en soms zelfs flamingo’s. Het is een indrukwekkend landschap van duinen, kanalen en eilandjes met een lengte van 60 kilometer. Je kunt er heerlijk wandelen en met een boottrip het gebied verkennen

In Capela dos Ossos is een kapel die gevuld is met de skeletten van 1250 monniken. In 1816 werden de lichamen opgegraven van de overbevolkte begraafplaats.

Een typisch Portugese souvenir is ingeblikte vis. De blikken zijn ontzettend sierlijk met vrolijke kleuren.