Normandië

Frankrijk

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • ga naar de indrukwekkende D–Day stranden
  • bezoek het schiereiland Mont Saint-Michel
  • prachtige vakwerkhuizen in Rouen
  • vele mooie Normandische dorpjes

Hotel La Crémaillère

Frankrijk / Normandië / Courseulles sur Mer

Dit hotel ligt direct aan het strand van Courseulles-Sur-Mer

WiFi
Bar
Restaurant
Strand
Strand
Centrum
3 april 2023Vanaf
€   644,-
Direct boeken

Hotel Mercure Dieppe La Présidence

Frankrijk / Normandië / Dieppe

Kies je voor een vakantie naar Normandië? Kies dan eens voor de levendige badplaats Dieppe

WiFi
Restaurant
Huisdieren toegestaan
Golfbaan
3 april 2023Vanaf
€   379,-
Direct boeken

Hotel Mercure Le Havre Centre Bassin du Commerce

Frankrijk / Normandië / Le Havre

In het centrum verblijven en toch in de buurt van de haven en strand van Le Havre? Het is mogeljik bij hotel Mercure Bassin du Commerce

3 april 2023Vanaf
€   225,-
Direct boeken

Hotel Ibis Bayeux Port en Bessin

Frankrijk / Normandië / Port en Bessin-Huppain

In dit leuke havenstadje is het een genot om op vakantie te gaan

3 april 2023Vanaf
€   230,-
Direct boeken

Bungalowpark Center Parcs Les Bois-Francs

Frankrijk / Normandië / Verneuil sur Avre

In het natuurrijke binnenland van Normandië vier je vakantie bij Center Parcs Les Bois-Francs

Restaurant
Zwembad
Kinderactiviteiten
Amusement
Wellness centre
Tennis
Sport en spel
Binnenzwembad
Huisdieren toegestaan
Parkeergelegenheid
Golfbaan
3 april 2023Vanaf
€   1211,-
Direct boeken


Informatie

Normandië

Normandië is een prachtig departement in het noordwesten van Frankrijk, waar je van alles kunt zien en beleven. Bezoek de indrukwekkende D – Day – stranden  en wandelen door de mooiste Normandische dorpjes. Laat jezelf verbazen door het prachtige schiereiland Mont Saint-Michel of ga lekker wandelen en fietsen in de Suisse-Normande of Cotentin. Er is voor ieder wat wils!

D-Day is een belangrijke dag geweest in de geschiedenis. Het was de dag dat de geallieerden de stranden van Normandië bereikte en dat vormde het begin van de bevrijding van Europa. De D – Day – stranden zijn onderverdeeld in 5 stranden. Omaha is één van de bekendste stranden en hier vind je elf monumenten, 2 musea en een Amerikaanse begraafplaats. Ook de andere stranden zijn erg indrukwekkend en je vindt ook daar veel musea en monumenten. Zo moet je ook zeker Le Pointe du Hoc en Arromanches  gezien hebben.

Het schiereiland Mont Saint-Michel is een van de meest bezochte bezienswaardigheid van Normandië en zelfs de op twee na meest bezochte bezienswaardigheid van heel Frankrijk. Het schiereiland wordt door een brug met het vasteland verbonden en je kunt het bereiken te voet of met een speciale bus. Op het eiland vind je veel mooie huizen, restaurantjes en winkeltjes en natuurlijk het hoogtepunt, de abdij. Deze prachtige middeleeuwse abdij neemt je even terug in de tijd. Je kunt er voor een kleine toegangsprijs onder andere de kerk, de refter en de tuinen bezoeken. Vanaf de abdij heb je een schitterend uitzicht op de zee en het landschap van Normandië.

De hoofdstad van Normandië is Rouen. Het is een mooie historische stad in het departement Seina – Maritime waar je van alles kunt zien en doen. De oude middeleeuwse stad van Rouen bestaat uit prachtige vakwerkhuizen en daardoor kun je in elke straat je ogen weer uitkijken. Er zijn veel gezellige restaurantjes en cafeetjes te vinden. Eén van de hoogtepunten is de straat Rue de Gros Horloge. Deze straat staat vol met prachtige huizen en de Gros Horloge, een astronomische klok die mooi versierd is. Een andere bezienswaardigheid die je absoluut moet zien is de Cathédrale Notre-Dame. Deze indrukwekkende kathedraal bevindt zich in het historisch centrum en is een voorbeeld van de Franse Gotische architectuur. De kathedraal is van binnen en van buiten prachtig versierd en is dus zeker een bezoekje waard.