Gauteng

Zuid - Afrika

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • ervaar welke invloed de apartheid gehad heeft op de stad
  • wil je met eigen ogen zien waar Nelson Mandela gewoond heeft?
  • een stad vol leven waar alles dag en nacht doorgaat
  • Spot de Big 5 bij Pilanesberg

Hotel Hallmark House

Zuid-Afrika / Gauteng / Johannesburg

Deze vroegere fabriekshal is geheel gerenoveerd en is nu een fijn hotel

1 augustus 2021Vanaf
€   1845,-
Direct boeken

Hotel City Lodge at OR Tambo International Airport

Zuid-Afrika / Gauteng / Johannesburg

Comfortabel hotel, verbonden met de luchthaven

Fitnessruimte
Bar
Restaurant
Zwembad
1 augustus 2021Vanaf
€   2041,-
Direct boeken


Informatie

Het Apartheidsregime heeft in de vorige eeuw een grote stempel gedrukt op de identiteit van de stad en daar kun je in Johannesburg maar moeilijk omheen. Het Apartheid Museum is daarom verplichte kost voor iedereen die in de buurt is. Want als je een reis maakt door Zuid-Afrika kun je niet je ogen sluiten voor de geschiedenis van het land.

Wat zeker de moeite waard is, is een bezoek aan het Apartheid Museum. Het museum is bijzonder goed opgezet en ontzettend uitgebreid.

Soweto staat voor South Western Townships en is misschien wel de beruchtste township van heel Afrika. Ten tijde van de Apartheid was dit deel van Johannesburg het toneel van talloze rellen en opstanden. Tegenwoordig is het er rustig en vind je er zelfs één van de bekendste bezienswaardigheden van Johannesburg: het huis van Nelson Mandela.

Je treft een levendige mix van bewogen geschiedenis en rauw Afrikaans straatleven aan; van moderne villa’s tot krotwoningen met golfplaten daken, maar zeker ook een ontmoeting met hartelijke, goedlachse bewoners. De krottenwijken, muziek en het Afrikaanse straatleven vormen een levendig geheel dat je onder begeleiding van een lokale gids op de fiets kunt bezoeken. Zo ervaar je Zuid-Afrika’s mix van arm en rijk op een bijzondere manier.

Johannesburg heeft een fikse reputatie, maar het district Maboneng is relatief veilig. Rondom Fox Street vind je een volwaardige hipster enclave waar street art, galeries, kunsthotels, vintage winkels en eettentjes het straatbeeld bepalen.

Als je je verblijf in Johannesburg wilt combineren met een Big 5 safari, zet dan koers naar Pilanesberg. Dit nationale park ligt op ongeveer 2,5 uur buiten de stad en is een goede plek om wilde dieren te spotten. Leeuwen, olifanten, nijlpaarden en zebra’s.