Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • groot groter grootst
  • Relax aan het zwembad
  • Bewonder het enigste zevensterrenhotel ter wereld
  • Maak een jeepsafari door de eindeloze woestijn

Hotel Oaks Ibn Battuta Gate Dubai

Verenigde Arabische Emiraten / Dubai / Dubai

Het luxe Oaks Ibn Battuta Gate is het ideale hotel voor een stedentrip Dubai

Bar
Wellness centre
Zwembad
8 oktober 2023Vanaf
€   1196,-
Direct boeken

Hotel Savoy Suites

Verenigde Arabische Emiraten / Dubai / Dubai

Savoy Suites is een hotel op toplocatie

Aanbieding
8 oktober 2023Vanaf
€   1417,-
Direct boeken

Hotel Citymax Bur Dubai

Verenigde Arabische Emiraten / Dubai / Dubai

Dit hotel is zeer populair en ligt in het hart van het historische centrum van Dubai

Aanbieding
WiFi
Fitnessruimte
Bar
Restaurant
Zwembad
Rolstoelvriendelijk
8 oktober 2023Vanaf
€   1513,-
Direct boeken

Huis Shangri-La Dubai

Verenigde Arabische Emiraten / Dubai / Dubai

Shangri-La Dubai is een luxe 5-sterrenhotel met Aziatische stijl

8 oktober 2023Vanaf
€   1682,-
Direct boeken


Informatie

In Dubai vind je een aantal natuurschatten zoals de woestijn en de Dubai Creek, maar ook waanzinnige projecten zoals Burj Khalifa, de Palmeilanden, The Walk en Madinat Jumeirah.

Eén van de populairste attractie is At the Top – Burj Khalifa. Dit is een bezoek aan het observatiedek dat zich op de 124e verdieping van Burj Khalifa bevindt. Vanaf een hoogte van 422 meter heb je, mits de weersomstandigheden meezitten, een prachtig panoramisch uitzicht over Dubai.

Een bezoek aan het emiraat Dubai is niet compleet zonder een tocht door de woestijn te maken. De mooiste tochten maak je aan het einde van de dag, als de grootste hitte verdwijnt en je kunt genieten van een bijzondere zonsondergang. Het zand kleurt steeds roder naarmate het zonlicht verdwijnt. De late sessie wordt meestal afgesloten met een diner in de woestijn. Zo'n avond is inclusief sisha's (waterpijp), buikdans en andere vertier.

Bloemen in de woestijn? Jazeker, want in Dubai kan alles. Miracle Garden is een enorme bloementuin die aangelegd is in de woestijn. Tientallen miljoenen bloemen zijn hier verwerkt binnen bloemenvelden en prachtige kunstwerken waarbij de bloemen een extra dimensie geven aan de objecten.

De weg langs The Walk is dé plek waar men met dure auto's cruiset. Voor autoliefhebbers is het de plek om bijzondere auto's te spotten. 's Avonds komen toeristen en locals massaal af op de terrasjes. Tot na middernacht heerst er een gezellige drukte.

En wat dacht je van een high tea in het 7 sterren hotel Burj al Arab?

De dutyfreewinkel van Dubai is een van de goedkoopste ter wereld. In de stad zijn grote luxe winkelcentra met een zeer uitgebreid assortiment, van kleding van bekende ontwerpers tot parfum, van cd's tot elektronica.

In de soeks (bazaars) wordt onder meer handwerk en sieraden verkocht. Typische souvenirs zijn leren producten, sieraden van goud, zilver en koper, Perzische tapijten, keramiek, potten, waterpijpen, traditionele messen zoals jambias, ingelegde houten doosjes en marmeren schaakborden. Afdingen op de markt wordt aangeraden.

En er is nog zoveel meer te ontdekken in Dubai!