Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • kunst, cultuur en heerlijke stranden
  • Luxe ten top
  • De practhige Sjeik Zayed - moskee
  • Ontdek Ferrari World Abu Dhabi

Hotel Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana

Verenigde Arabische Emiraten / Abu Dhabi / Abu Dhabi

Khalidiya Palace Rayhaan, dé plek waar jij deze vakantie ultiem geniet met het hele gezin

Aanbieding
6 juni 2023Vanaf
€   1262,-
Direct boeken


Informatie

In Abu Dhabi is de skyline van futuristische torens, luxehotels en dure villa’s indrukwekkend te noemen. Vooral ’s avonds als de lichtjes aan zijn neem je er prachtige vakantiefoto’s.

De gelijknamige stad is de hoofdstad van het emiraat maar ook van de UAE. Net als Dubai maakt ook Abu Dhabi een enorme ontwikkeling door. Onder het bewind van de prowesterse sjeik Khalifa bin Zayed is er een nieuwe koers ingeslagen. Rondom de oude stad worden tal van moderne projecten weggezet, die ervoor moeten zorgen dat Abu Dhabi ook op de kaart gezet wordt als toeristische bestemming.

In tegenstelling tot Dubai is Abu Dhabi rustiger en ligt de focus meer op kunst en cultuur. Abu Dhabi heeft een lange kustlijn met een heerlijk strand.

Abu Dhabi heeft veel hotels, waarbij alle categorieën en prijsklassen vertegenwoordigd zijn. Waar je het beste kunt overnachten is een kwestie van persoonlijke voorkeur, het te besteden budget en/of je reisdoel. Als je vooral het centrum van Abu Dhabi wilt bezoeken dan heb je een uitgebreide keuze aan lokale hotels en hotels van de bekende internationale ketens zoals Hilton, Sofitel, Le Meridien en Hyatt. Wie in luxe wil baden en daar het budget voor heeft die kan natuurlijk perfect terecht in het luxe 7-sterren Emirates Palace Hotel. Het is de tegenhanger van het Burj al Arab Hotel in Dubai.

Bezoek zeker de spierwitte Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi. Met de spitse torens, vele koepels en rijkversierde bogen lijkt het gebouw rechtstreeks uit een oosters sprookje van Duizend-en-een-nacht te komen. De moskee is toegankelijk voor iedereen, zolang je bedekkende kledij draagt. En eenmaal binnen zijn ook de romantische kroonluchters en de kleurrijke tapijten een lust voor het oog.

Op het kunstmatig aangelegde eiland Yas ligt het grootste indoor-pretpark van de wereld, Ferrari World Abu Dhabi. Dit pretpark staat zoals de naam al doet vermoeden compleet in het teken van het beroemde sportwagenmerk uit het kleine dorpje Maranello in Italie.

Ferrari World ligt zo’n 20 minuten autorijden buiten het centrum van Abu Dhabi. Het park telt 200.000 vierkante meter en is gelegen naast het Yas Marina circuit waar jaarlijks de grand prix van Abu Dhabi word gereden. Ferrari World zul je niet snel voorbij rijden, dankzij het enorme rode dak met immens Ferrari logo is het pretpark een opvallende verschijning.