Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • cultuur, winkels & musea
  • gezellige horeca
  • bezoek het Ulster Museum
  • hoofdstad van Noord-Ierland

Hotel Holiday Inn Belfast City Centre

Verenigd Koninkrijk / Noord-Ierland / Belfast

Hotel Holiday Inn Belfast City Centre is een uitstekende keuze voor een stedentrip Belfast! Het hotel beschik over modern ingerichte kamers, een fitnessruimte, lounge, bar en restaurant

28 september 2023Vanaf
€   1297,-
Direct boeken

Hotel Leonardo Hotel Belfast (ex Jurys Inn)

Verenigd Koninkrijk / Noord-Ierland / Belfast

Leonardo Hotel Belfast, het voormalige Jurys Inn, is een modern en stijlvol hotel in het hart van de stad, naast het stadhuis en het operagebouw

28 september 2023Vanaf
€   1354,-
Direct boeken


Informatie

Belfast is de hoofdstad van Noord-Ierland. Het is een stad met cultuur, winkels, musea, gezellige restaurants en mooie bars.

Het stadhuis van Belfast is gebouwd in 1906 en een centraal punt in het centrum. Het is een indrukwekkend gebouw en wordt gekenmerkt door een 53 meter hoge koepel. Het gebouw is niet alleen mooi van buiten, maar ook van binnen. Het is mogelijk om deel te nemen aan een gratis rondleiding. Deze rondleiding duurt circa 60 minuten.

Ruim drie jaar lang heeft 's werelds bekendste schip in Belfast gelegen. Het is op deze plek waar de Titanic werd gebouwd en voor het eerst te water werd gelaten. Op het voormalig scheepswerf vertelt de tentoonstelling in het interactieve museum Titanic Belfast het verhaal van het begin tot het eind. Je leert meer over het ontstaan van de scheepsbouw in Belfast, de opdracht voor het bouwen van onder meer de Titanic en uiteindelijk de fatale botsing met de ijsberg in de Noord-Atlantische oceaan.

Queens University is één van de twee universiteiten in Noord-Ierland. Het is een prachtig gebouw. In de achtertuin vind je de Botanische tuinen van Belfast, waar je op een zonnige dag heerlijk in het gras kan zitten of een wandeling kan maken. In de Botanische tuinen is ook het Ulster Museum gevestigd. Het Ulster museum heeft een uitgebreide collectie in geschiedenis, natuur en kunst. Ulster Museum heeft voor iedereen wat te doen. Zo vind je er skeletten van dinosaurussen, overblijfselen van een mummie maar ook prachtige fossielen en schilderijen.

De omgeving rondom Belfast is omringd door heuvels. Bij Cave Hill vindt je het kasteel van Belfast en een dierentuin. Cave Hill is tevens biedt tevens een van de mooiste uitzichten over Belfast vanaf het uitkijkpunt McArts’Fort, deze ligt op 360 meter hoogte. Rondom Cave Hill zijn 3 verschillende wandelenroutes uitgezet, dus als je graag een dag actief bezig wilt zijn is dit een goede optie!