Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • de hoofdstad van Spanje
  • bezoek het grootste koninklijk paleis van Europa
  • dans de Flamenco
  • proef de heerlijke tapas

Hotel Regente

Spanje / Comunidad de Madrid / Madrid

Hotel Regente is een modern stadshotel

Fitnessruimte
Bar
28 september 2023Vanaf
€   1098,-
Direct boeken

Hotel Leonardo NYX Madrid

Spanje / Comunidad de Madrid / Madrid

Op ca

28 september 2023Vanaf
€   1487,-
Direct boeken


Informatie

Madrid, stad van de contrasten.

Met de architectuur, demajestueuze pleinen en rijk cultureel leven straalt Madrid een waardigheid uit die moeilijk beschreven en alleen gevoeld en ervaren kan worden. Een stedentrip naar  Madrid verrast je positief.

Madrid laat haar meest charmante gezicht zien in het voor- en najaar, als de terrassen op de pleinen gezellig druk zijn en iedereen geniet van het mooie typische Spaanse buitenleven.

In de winter kan het er, net zoals bij ons, behoorlijk koud zijn en ben je eerder aangewezen op vermaak binnen. Niet dat dat een straf is, want als geen andere Spaanse stad staat Madrid symbolisch voor kunst en cultuur. Zo zijn er volop gerenommeerde musea gevestigd, zoals het wereldberoemde Prado Museum of het Thijssen-Bornemisza Museum, waar vele beroemde werken hangen van Mondriaan en Dalí. Samen met het Reina Sofía Museum staan deze musea te boek als 'De Gouden Driehoek'.

Madrid is niet alleen een weidse, maar ook een groene stad, met meerdere stijlvolle stadsparken. Het Parque del Buen Retiro, of Retiropark, is daarvan wel het meest in het oog springend. Het is prachtig aangelegd en je kunt er heerlijk mensen kijken en lekker ontspannen.  Verder staat Madrid bekend om zijn imposante historische pleinen, zoals het Plaza Puerta del Sol, het Plaza Mayor en Plaza Santa Ana.

Natuurlijk kan je in de  Spaanse hoofdstad ook fantastisch uitgaan, lekker eten, naar het theater of de bioscoop, of gewoon een leuk café bezoeken. Madrid is de bijzondere Spaanse parel die je niet mag missen!