Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • geweldige spaanse stad direct aan zee gelegen
  • een walhalla voor museumliefhebbers
  • spring op de fiets om de stad te verkennen
  • geniet van de tapas op iedere hoek van de straat

Hotel Petit Palace Arana

Spanje / Baskenland / Bilbao

Dit moderne hotel is gevestigd in een karakteristiek 19e-eeuws gebouw

28 februari 2024Vanaf
€   687,-
Direct boeken

Hotel Mercure Bilbao Jardines De Albia

Spanje / Baskenland / Bilbao

Een elegant hotel in een moderne stijl

28 februari 2024Vanaf
€   711,-
Direct boeken

Hotel Barceló Bilbao Nervión

Spanje / Baskenland / Bilbao

In het hart van Bilbao en op 10 minuten lopen van het Guggenheim Museum vind je het moderne Barceló Bilbao Nervión

Restaurant
Airconditioning
Parkeergelegenheid
In het centrum
Centrum
28 februari 2024Vanaf
€   727,-
Direct boeken

Hotel abba Euskalduna (ex Hesperia Zubialde)

Spanje / Baskenland / Bilbao

Hotel Abba Euskalduna is de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip Bilbao

28 februari 2024Vanaf
€   739,-
Direct boeken

Hotel NH Villa de Bilbao

Spanje / Baskenland / Bilbao

NH Collection Villa de Bilbao is een modern hotel in het centrum van Bilbao

Restaurant
28 februari 2024Vanaf
€   993,-
Direct boeken


Informatie

De Casco Viejo is het gezellige en historisch centrum van Bilbao met "Las Sietes Calles", de zeven straten die de oorspronkelijke centrum van de stad vormden. In deze oude en levendige wijk liggen diverse bezienswaardigheden en gezellige restaurants en bars, waar u zeker 's avonds even langs moet gaan voor pintxos en een drankje.

Het Museo Guggenheim Bilbao is één van de vier Guggenheim musea op de wereld. Het bijzondere gebouw van het Guggenheim met de titanium buitenkant is ontworpen door de architect Frank O. Gehry en heeft een mooie moderne kunstcollectie verdeeld over 20 gallerijen. U treft hier zeer moderne kunstwerken aan, maar ook werk van bijv. Picasso en Salvador Dalí. Dit Guggenheim museum is de absolute nummer 1 bezienswaardigheid van Bilbao en het Baskenland.

Het Museo de Bellas Artes van Bilbao is het "Museum voor Schone Kunsten", oftewel een kunstmuseum met ruim 8000 werken in het park Casilda Iturrizar. Na het Guggenheim is dit museum het grootste museum van het Baskenland met werken van de 12 eeuw tot hedendaagse kunst.

De Mercado de la Ribera uit 1929 is de grootste overdekte versmarkt van Spanje en Europa, gelegen in de oude wijk Casco Viejo. De 'Mercado de la Ribera' bestaat uit drie verdiepingen en heeft diverse art-deco elementen. Laat uw zintuigen het werk doen op deze versmarkt.

De Artxanda Funicular is de tandradbaan van het centrum naar het recreatiegebied op de top van de nabijgelegen berg Mount Artxanda, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Bilbao en zijn omgeving.

De Zubizuri brug is de voetgangersbrug over de rivier de Nervión. De karakteristieke witte boogbrug is een ontwerp van de bekende architect Calatrava (o.a. ontwerper van de Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia).

Een leuke manier om de highlights van Bilbao te ontdekken is per fiets; bij de make-over van het centrum zijn goede fietspaden zeker niet vergeten. Huur zelf een fiets of ga mee op een van de inspirerende fietstochten met gids. Op bezoek voor slechts één dag? Er zijn zelfs tours inclusief het Guggenheim museum.