Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • spring op de fiets en ontdek Córdoba
  • geniet van de spaanse gastvrijheid
  • bezoek de vele bezienswaardigheden
  • plof neer voor de heerlijkste tapas

Hotel Macià Alfaros

Spanje / Andalusië / Córdoba

Hotel Macia Alfaros is een charmant en stijvol hotel en bevindt zich midden in de oude Moorse wijk naast de Romeinse muur

Bar
Restaurant
Zwembad
1 december 2021Vanaf
€   464,-
Direct boeken

Hotel Hacienda Posada de Vallina

Spanje / Andalusië / Córdoba

Verblijft u in Hotel Posada de Vallina? Dan bevindt u zich op loopafstand van alle bezienswaardigheden! Gelegen in hartje Cordoba, naast de Mezquita Moskee en de kathedraal

1 december 2021Vanaf
€   510,-
Direct boeken


Informatie

Córdoba is een stad in Andalusië in het zuiden van Spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Córdoba. De stad ligt op 122 meter boven zeeniveau, aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena.

Het kasteel Alcazar de los Reyes Cristianos: De Alcazar is oorspronkelijk een kasteel maar heeft is ook  een gevangenis geweest. Het gebouw is van buiten mooier dan van binnen waar weinig te zien is. De tuinen zijn de belangrijkste reden om het oude kasteel te bezoeken. Deze zijn vol met fonteinen, bloemen en bomen die in allerlei figuren gesnoeid zijn. Beklim ook de toren van de Alcazar voor een van de beste uitzichten over Cordoba.

De Mezquita en Kathedraal: De Mezquita is een spectaculair gebouw welke in 784 naar een uniek design werd gebouwd door de Moren. De buitenmuren van de Mezquita zijn uitbundig versierd. De vele deuren worden omringd door  gekalligrafeerde teksten en ingelegde stenen.  Eenmaal binnen kom je eerst een binnenplaats vol met sinaasappel bomen en niets bereid je voor op het schouwspel dat je daarna gaat zien. De ontelbare pilaren met bogen geven een magisch effect en zorgen voor telkens voor nieuwe doorkijkjes.

De stad zit vol met leuke pleintjes en doorkijkjes. Plaza de la Corredera is één van de grootste pleinen van de stad. Vanaf de terrasjes is er genoeg te zien. In de buurt van het plein huizen ook diverse musea waarvan de meeste zoals de Posada de Potro en het Archeologisch museum gratis te bezoeken zijn.

Fietsen in Cordoba is de leukste manier om de stad te verkennen.