Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • heerlijk mild klimaat
  • bezoek de Mercado dos Lavradores
  • flaneren in de binnenstad
  • geniet van het ritje in de kabelbaan

Hotel The Vine

Portugal / Madeira / Funchal

Wie houdt van moderne en strakke interieurs, kiest voor deze design accommodatie

Aanbieding
Sauna
Fitnessruimte
Bar
Restaurant
Zwembad
Airconditioning
Sport en spel
Centrum
In het centrum
Huisdieren toegestaan
12 oktober 2023Vanaf
€   1372,-
Direct boeken


Informatie

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 850 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.

Funchal is dankzij het milde klimaat het hele jaar rond een ideale vakantiebestemming. Er is veel te bezoeken in deze 500 jaar oude stad, waarvan u sommige plekjes zeker niet mag missen.

Toen was de Baai van Funchal een belangrijke stop op handelsroutes tijdens de maritieme uitbreiding. Dit belang komt tot uiting in het eeuwenoude erfgoed en de toeristische bezienswaardigheden in de stad. 

Wanneer je de Oude Stad binnengaat, is de Kathedraal zeker een bezoek waard. De in gotische stijl opgetrokken kathedraal dateert uit de 16e eeuw en heeft een interessant houten alfarje plafond (panelenplafond) in mudejar stijl (Moorse stijl).

Bezoek ook het Museu de Arte Sacra (Museum voor Heilige Kunst) en de Igreja de São João Evangelista (Sint-Jan de Evangelistkerk), die allebei op het Praça do Município liggen.

Ook het Instituto do Vinho, do Bordado e do Artesanato da Madeira (Instituut van Wijn, Borduurwerk en Ambachtwerk van Madeira) (10) is de moeite waard. Hier leer je meer over de zo gewaardeerde regionale producten.

De Mercado dos Lavradores (Boerenmarkt) met zijn kleurige kraampjes met exotisch fruit en bloemen is een lust voor het oog. Je kunt hier diverse plaatselijke specialiteiten proeven, zoals puntkokkels, tonijnbief en zwaardvisfilets, gegrilde bief op een spies met geroosterde maïs en honingcake en ook de likeur van Madeira.

Voor natuurschoon ga je naar De Jardim Municipal en het Parque de Santa Catarina (Sint-Catharinapark).

Funchal is de hoofdstad en de grootste stad van het prachtige eiland Madeira. Het eiland was lange tijd de enige producent van suikerriet voor Europa leverde, hierdoor kreeg de stad een ongekende rijkdom.

De stad heeft een leuk historisch centrum wat aardig in tact is gebleven. In het centrum van Funchal hangt nog steeds de sfeer van ontdekkingsreizigers. Funchal is een gezellige plaats en is prima te voet en met de kabelbaan te ontdekken. Vanaf de kabelbaan heb je een geweldig uitzicht over Funchal. Het centrum direct aan de kust is redelijk vlak waarna de huizen steil tegen de heuvel omhoog zijn gebouwd.

In het oude centrum van Funchal vind je mooie bomen en planten. Net zoals de rest van het eiland is ook Funchal prachtig groen.

De Jardim Botanico is een van oudste botanische tuinen in de wereld en heeft een enorm veel soorten planten, bloemen, cactussen en bomen. Ook is de tuin prachtig gelegen zo boven Funchal.

De Avenida do Mar is een prachtige boulevard langs de oceaan. Het is een brede wandelpromenade met veel hoge palmbomen en om de zo veel meter is er een koffie- en ijstentje.

Vanaf de haven vertrekt  de veerboot naar het eiland Porto Santo en er zijn veel aanbieders voor een dagje walvis en dolfijnen spotten. De Santa Maria, een replica van de boot waarmee Columbus de Atlantische oceaan overstak op weg naar Amerika, kun je hier ook bewonderen.

Fortaleza de São Tiago was een van de drie forten die Funchal moesten beschermen tegen aanvallen van piraten. Je ziet het knalgele fort al van ver liggen. In het fort vind je een fotoreportage van archeologische opgravingen in het fort. Vanaf de muren heb je een geweldig uitzicht op de oceaan.

Aan de Avenida de Arriaga ligt de Old Blandy Wine Lodge. Je kunt hier een rondleiding in het Engels krijgen  en je hoort over het bijzondere proces van het maken van Madeira wijn. De Old Blandy Wine Lodge is in een eeuwen oud pand gevestigd. Het bijzondere aan de wijnen is dat deze niet koel bewaard worden in de kelder, maar juist in de warmte op de zolder.