Portimão

Portugal - Algarve

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • strand met hoge kliffen
  • kilometers lang zandstrand
  • ontdek de grotten met een boot
  • heerlijke wandelboulevard

Appartement Tivoli Marina Portimao Algarve Resort

Portugal / Algarve / Portimão - Praia da Rocha

Tivoli Marina Portimão is een prachtig 4-sterren aparthotel gelegen aan de jachthaven van Portimão

WiFi
Centrum
Rolstoelvriendelijk
Bar
Fitnessruimte
Restaurant
Zwembad
Strand
Kinderzwembad
27 maart 2023Vanaf
€   487,-
Direct boeken


Informatie

Op ongeveer 3 kilometer van Portimão ligt Praia da Rocha, één van de bekendste stranden in de Algarve. Het enorme zandstrand wordt massaal gebruikt in internationale campagnes. In de helderblauwe zee kun je daarnaast uitstekend zwemmen en ook de omgeving is erg mooi. Het strand wordt omringd door hoge kliffen, rotsen in het water en groene bomen.

Het strand ligt bij de monding van de rivier Rio Arade en heeft een 3 kilometer lange zandvlakte. Hier en daar wordt het strand onderbroken door grillige rotsformaties, die eeuwenlang door de zee verweerd en gevormd zijn.

In de helderblauwe zee kun je daarnaast uitstekend zwemmen en ook de omgeving is erg mooi. De zee is kalm en warm en je kan er zonder gevaar zwemmen. Hier vind je vele grotten en met een boottocht  is het mogelijk om die te ontdekken.

Je kunt er prima wandelen en er is ook een boulevard met souvenirwinkeltjes, restaurants en barretjes. Het nachtleven is hier erg levendig en er is ook een casino.

Het kortbij gelegen strand Praia dos Três Castelos staat bekend om de bizarre en dramatische kalkstenen rotsformaties die langs het water staan.

Het fort van Praia da Rocha is een uitstekende uitkijkpost over de stad, de rivier en de zee. Hier geniet je ’s avonds van een prachtige zonsondergang. Vanaf hier kun je de stranden zien die elkaar in westelijke richting opvolgen, te beginnen met Praia dos Três Castelos, Praia dos Careanos, Vau, Barranco das Canas, João d’Arens, Prainha en Três Irmãos. Het laatste strand is de enorme zandvlakte van Praia do Alvor en zijn Ria, een belangrijke lagune voor het spotten van watervogels.