Silezië

Polen - Neder

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • vlieg rechtstreeks met KLM naar deze bruisende stad
  • ontdek de kleurrijke gevels op het marktplein
  • hang je liefdesslotje aan de slotjesbrug
  • bezoek de gigantische fonteinenshow, een must!

Hotel Art Hotel

Polen / Neder-Silezië / Wroclaw

Het Art hotel is Wroclaw is een comfortabel hotel met een uitstekende ligging in het centrum van Wroclaw! Je loopt al in enkele minuten naar het Grote Marktplein, de universiteit en ook het Kathedraal eiland Ostrów Tumski zijn te voet te bereiken

9 april 2023Vanaf
€   1232,12,-
Direct boeken


Informatie

Wroclaw is gelegen in het zuidwesten heeft enorm veel in huis voor een fijn weekendje weg. KLM vliegt rechtstreeks op de luchthaven van Wroclaw, waardoor het nog makkelijker is om deze stad te bezoeken!

Het marktplein is het centrum van de stad, en je herkent het aan zijn kleurrijke geveltjes in barokke en gotische stijl. In het midden van het plein ligt het oude raadhuis uit de dertiende eeuw, en verder vind je op dit plein veel restaurants. Wat meteen opvalt is hoe groot het plein is: het is niet voor niets één van de grootste pleinen in Europa.

In Wroclaw zijn maar liefst 130 bruggen. Deze moet je dus zeker ontdekken. De Rędzin Bridge is de langste en hoogste brug in het hele land, met een hoogte van 122 meter. De bekendste brug is trouwens de Tumski Bridge. Die is meer dan 100 jaar oud, en is het meest bekend omdat het de slotjesbrug is: mensen hangen hier een liefdesslotje op en gooien de sleutel vervolgens in de rivier.

In Wroclaw zul je diverse kerken tegenkomen maar de bekendste is toch wel de St-Elizabethkerk. De kerk is in tegenstelling tot veel gebouwen in Wroclaw sober van kleur maar toch is het een must om te bezoeken. Vanaf de toren heb je namelijk een fenomenaal uitzicht over de stad. Een kaartje kost zo’n € 2,- per persoon. Houd je van uitzichten, dan is een klim naar de top dus zeker iets wat je moet doen in Wroclaw!

Als je van gave fonteinshows houdt, dan ben je in Wroclaw op de juiste plek. Hier staat namelijk de grootste fontein van Polen, en één van de grootste in heel Europa. Met maar liefst 800 lichtjes en 300 waterstralen is het flink indrukwekkend. De shows vinden plaats ieder uur van iedere dag. Ze spelen verschillende muziek, van klassieke muziek tot Madonna.