Warschau

Polen - Mazovië

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • dé meest groene hoofdstad van Europa
  • geniet van de vele historische bouwwerken en moderne architectuur
  • ga picknicken in een van de vele parken, een oase van rust
  • geniet van de heerlijke Poolse gerechten en gastvrijheid

Hotel Gromada Warszawa Centrum

Polen / Mazovië / Warschau

Hotel Gromada is een goed prijstip hotel voor een stedentrip Warschau

8 oktober 2023Vanaf
€   602,-
Direct boeken

Hotel Campanile Warszawa

Polen / Mazovië / Warschau

Hotel Campanile Warszawa bevindt zich net buiten het centrum van Warschau en is een fijn verblijf voor jouw stedentrip

8 oktober 2023Vanaf
€   606,-
Direct boeken

Hotel Polonia Palace

Polen / Mazovië / Warschau

Historisch hotel met een toplocatie in Warschau! Het hotel ligt tegenover het Paleis van Cultuur en Wetenschap en op loopafstand van het oude centrum van de stad

8 oktober 2023Vanaf
€   785,-
Direct boeken

Hotel Metropol

Polen / Mazovië / Warschau

Hotel Metropol is gelegen tegenover het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een top locatie! De kamers van het hotel zijn licht en stijlvol ingericht en beschikken over alle benodigde faciliteiten

8 oktober 2023Vanaf
€   794,-
Direct boeken


Informatie

Warschau – de meest groene hoofdstad van Europa is een bruisende jeugdige stad voor foodies en liefhebbers van geschiedenis.

Warschau is een unieke stad, gelegen in het centrum van Europa, op het kruispunt van handelsroutes van West naar Oost en van Noord naar Zuid. Het is een stad vol contrasten, waar je historische monumenten treft naast hedendaagse architectuur. In Warschau ontmoeten oosterse en westerse invloeden elkaar en gaan toekomst en traditie hand in hand.

Warschau werd volledig verwoest werd tijdens de Tweede Wereldoorlog en later herbouwd werd. In 1980 werden deze herstelwerkzaamheden door de UNESCO bekroond, toen de stad op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst. Het is de enige reconstructie van een historisch urbanistisch systeem ter wereld dat op deze lijst staat.

Voor Warschau bezoekers is vooral de westelijk oever van Wisła interessant. Hier liggen de Oude Stad, Stare Miasto, en de financiële wijk, die vooral bekend is vanwege het Paleis van Cultuur en Wetenschappen. Dit reusachtige witte bouwwerk werd aan de stad geschonken door 'het volk van de Sovjet-Unie' en de meningen erover lopen nog altijd uiteen.

De meeste historische bezienswaardigheden van de hoofdstad bevinden zich langs de zogenaamde Koninklijke Route, Trakt Królewski. Deze begint bij het Koninklijk Paleis in de Oude Stad en eindigt bij het Koninklijk Lazienki-Park en het Belvédère-Paleis.

Het Lazienki Park is een park en paleiscomplex. De landschapstuinen werden in de zeventiende eeuw aangelegd en bevatten veel interessante architectonische monumenten. Tot de belangrijkste behoren het Paleis op het Eiland, dat werd gebouwd voor koning Stanisław August Poniatowski, Polens laatste monarch. Het diende als zijn zomerresidentie. Gedurende de gehele zomerperiode vinden er op zondagmiddagen gratis uitvoeringen plaats van werken van de meest beroemde Poolse componist: Fryderyk Chopin.  Het Museum van Fryderyk Chopin is één van de meest moderne en multimediale biografische musea ter wereld, waar zelfs muziekbarbaren fluitend vandaan komen.

Wilanów paleis was de zomerresidentie van de koningen Jan III Sobieski en Augustus II en daarna van diverse aristocratische families. Het is een prachtig voorbeeld van Europese barok. Rondom het paleis bevinden zich een weelderige Italiaanse tuin in barokstijl en een romantisch park in Engelse stijl. Wilanów is de locatie van veel belangrijke culturele manifestaties, waaronder concerten. De voormalige stallen huisvesten het Poster Museum.

Museum van Maria Skłodowska-Curie, internationaal beter bekend als Madame Curie, was een befaamd natuur- en scheikundige. Ze was pionier op het gebied van radioactiviteit, ontving twee Nobelprijzen en ontdekte de elementen polonium en radium. Het Maria Skłodowska-Curie Museum is het enige aan haar gewijde museum ter wereld, en is gevestigd in de woning waar zij in 1867 werd geboren.

Het nationaal park Kampinoski ligt in de omgeving van Warschau en heeft als hoofddoel de bescherming van het Kampinowski oerbos, dat zich uitstrekt in het oerdal van de Wisla rivier.