Valletta

Malta

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • historische straatjes en smalle steegjes
  • prachtige Sint-Janscokathedraal
  • De Grand Harbour
  • Het Nationaal Museum voor Archeologie

Hotel Valentina

Malta / Malta / St. Julian's

Modern ingericht Centraal gelegen Geniet van een lekkere cocktail in de bar Dakterras met zwembad Diverse bars en restaurants op loopafstand Een fantastisch stijlvol boutique hotel met een moderne finishing touch en oog voor detail, dat is hotel Valentina

Airconditioning
Bar
Centrum
Strand
Rolstoelvriendelijk
10 april 2023Vanaf
€   728,-
Direct boeken


Informatie

Sinds 1980 staat Valletta op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je houdt van lekker zwerven door historische straatjes en smalle steegjes, zit je goed in Valletta. Hier vind je een mix van mediterrane, Britse en Arabische bouwstijlen en culturen.

De 16e-eeuwse Sint-Janscokathedraal werd gebouwd in opdracht van de Ridders van de Orde van Malta. De acht kapellen aan weerszijden van de kathedraal vertegenwoordigen elk een sectie van de Maltezer Ridderorde.

Voor een mooie pauze bezoek je de Barrakka tuinen, die in 1661 als recreatieplek voor ridders uit Italië werd aangelegd.  Zowel in de lagere als hogere tuinen groeit prachtige mediterrane vegetatie.

In het Grootmeesterspaleis krijg je een kijkje in de rijkdom van de Orde van Malta. Hier zouden de ridders van de Maltezer Orde zich jarenlang hebben gevestigd tot de Britten het paleis overnamen toen zij Malta in handen kregen.

De Grand Harbour, de Maltese naam is Il-Port il-Kbir, is een natuurlijke, beschutte haven gelegen op het noordoosten van Valletta. Op de oever van de Grand Harbour zijn overblijfselen gevonden van tempels die in alle waarschijnlijkheid stammen uit ongeveer 3600 voor Christus.

Het Nationaal Museum voor Archeologie is één van de meest uitbundig versierde barokke gebouwen van Valletta. De rijk beschilderde muren en het houten balkenplafond laten de rijkdom van die tijd goed zien. Eveneens zijn er allerlei vondsten en artefacten tentoongesteld, daterend van de prehistorie tot en met de late Middeleeuwen.

Malta is door vele volkeren bezet geweest en is altijd een strategische plek geweest in tijden van oorlog. Uit deze roerige tijden zijn veel objecten bewaard gebleven. Het museum geeft je een goede indruk van de geschiedenis van de Maltese eilanden.