Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • veel charmante pittoreske dorpjes én levendige steden in de omgeving
  • heerlijke Italiaanse gerechten
  • vele wijngaarden
  • voor de cultuurliefhebber

Hotel B&B Pisa

Italië / Toscaanse Kust / Pisa

B&B Hotel Pisa ligt buiten het centrum van Pisa, maar is gunstig gelegen ten opzichte van zowel de luchthaven als het centrum

10 december 2023Vanaf
€   437,-
Direct boeken

Hotel Repubblica Marinara

Italië / Toscaanse Kust / Pisa

Hotel Repubblica Marinara is een gunstig gelegen 4-sterren hotel in Pisa

10 december 2023Vanaf
€   466,-
Direct boeken


Informatie

Pisa, de stad met de scheve toren, wie kent het niet? Behalve de toren van Pisa is er veel meer te zien. Pisa is een echte studentenstad dus er is altijd van alles te doen. Buiten de toren van Pisa staan er nog meer prachtige gebouwen om te ontdekken.  

Wanneer je de stad Pisa bezoekt is het onmogelijk om de toren over te slaan. Het is het beeld van de stad en blijft bijzonder om te zien.  De Toren van Pisa is eigenlijk de klokkentoren, oftewel de Campanile, van de Dom van Pisa. Je kunt de Toren van Pisa alleen onder begeleiding bezoeken. Je koopt een entreekaart voor een bepaald tijdslot, ieder half uur mag er een groep naar boven. Hoe hoger je komt hoe meer je zult merken dat de toren helt. Nadat je een bezoek hebt gebracht aan  de Toren van Pisa is het ook altijd leuk om te zien hoe iedereen poseert voor de toren in de meest grappige houdingen.

Als je de meest bekende bezienswaardigheden hebt ontdekt is het tijd om de rest van Pisa te ontdekken. Een ander belangrijk plein in Pisa is Piazza dei Cavalieri, oftewel het Plein van de Ridders. Dit plein laat duidelijk zien hoe Italiaanse steden er vroeger uit zagen. Vroeger was dit de plek vanwaar de stad werd bestuurd. Er staan een aantal prachtige gebouwen aan het plein, waaronder het Palazzo dell’Orologio, de kerk Chiesa di Santo de Universiteit van Pisa.

Corsa Italia is een van de mooiste straten in het centrum van Pisa. Deze autovrije straat is perfect voor de winkelliefhebbers. De winkelstraat loopt van de rivier de Arno tot aan Piazza Vittorio Emanuele II, bij het treinstation van Pisa. Je vindt hier de bekende winkelketens, maar ook unieke boetiekjes en winkels waar je typisch Italiaanse producten kunt halen. Daarnaast zijn er verschillende restaurants en ijssalons te vinden.