Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • heerlijk Italiaans ijs
  • Voor culuurliefhebbers
  • De bekendste brug van Europa
  • Perfect beginput voor een rondreis

Hotel Atlantic Palace

Italië / Toscaanse Binnenland / Florence

De Florentijnse stijl kom je in vele hotels van Florence tegen en zo ook in hotel Atlantic Palace

Bar
8 oktober 2023Vanaf
€   1285,-
Direct boeken

Hotel Club Hotel

Italië / Toscaanse Binnenland / Florence

Direct aan een prachtige baai op Sardinië in Italië ligt het Club Hotel

Aanbieding
Bar
Restaurant
Strand
Airconditioning
Sport en spel
Centrum
In het centrum
Huisdieren toegestaan
8 oktober 2023Vanaf
€   1347,-
Direct boeken

Hotel Croce di Malta

Italië / Toscaanse Binnenland / Florence

Met een fijne ligging in het hart van Florence, is het Croce di Malta een fijn hotel om deze oude stad te verkennen

Bar
Restaurant
Zwembad
8 oktober 2023Vanaf
€   1361,-
Direct boeken


Informatie

Florence is de hoofdstad van de drukbezochte Italiaanse regio Toscane. In Italië wordt de stad Firenze genoemd.  Florence is een van de  belangrijkste steden ter wereld is op gebied van schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur en architectuur. Florence is een schitterende stad en een perfecte uitvalsbasis voor een korte of lange stedentrip.


Als je een aantal dagen in Florence bent, dan moet je van tevoren bedenken wat je allemaal wilt zien, want om alle hoogtepunten in de stad te bezoeken heb je minimaal een week nodig en zelfs dan kom je tijd tekort. Een aantal van de hoogtepunten, zoals het Uffizi , Galleria dell’Accademia ,het Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti met de Boboli-tuinen en de Ponte Vecchio behoren tot de absolute hoogtepunten van de stad. Maak ook tijd om lekker door de stad te slenteren en de sfeer van de stad te proeven. Tijdens de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op één van de vele terrassen in de stad.

In Florence zijn er  vele hotels in te vinden. Voor elke prijs- en kwaliteitsklassen zijn er in Florence accommodaties te vinden. Je moet er wel rekening mee houden dat de prijs van een gemiddelde hotelkamer in Florence iets hoger ligt dan in andere delen van Italië.

Shop je graag op je vakantie? Dan kan je je hart ophalen in Florence. In de stad zijn alle grote en bekende winkelketens te vinden. Deze worden aangevuld met leuke en unieke winkeltjes die alleen in Florence te vinden zijn. Het gebied rond de Via de’ Tornabuoni staat bekend om zijn exclusieve winkels. Merken als Armani, Gucci en Prada kom je hier tegen.  Eén van de drukste winkelstraten in Florence is de Via Por Santa Maria. In deze straat kom je grotere en bekende winkelketens tegen. Ben je op zoek naar kunst en antiek dan moet je in de Via Maggio en de straten eromheen zijn.

Overal in het centrum van Florence kom je leuke restaurantjes, osteria’s en pizzeria’s tegen. Met name de osteria’s zijn er veel te vinden. Dit zijn van oorsprong eenvoudige plekken waar wijn en een simpele lunch geserveerd werd. Tegenwoordig staan deze osteria’s voornamelijk bekend om hun uitstekende wijnen en heerlijke  hammen en worsten. Een perfecte plek voor een lunch.