Palermo

Italië - Sicilië

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • prachtige hoofdstad
  • struin over de markten
  • geniet hier van een echte cappuccino
  • veel cultuur aanbod

Hotel San Paolo Palace

Italië / Sicilië / Palermo

Comfortabel hotel net buiten het stadscentrum van Palermo met nette kamers die van vele gemakken voorzien zijn

9 april 2023Vanaf
€   683,-
Direct boeken


Informatie

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en is gelegen in het noordwesten van het eiland. Voor veel reizigers is dit het begin punt van de reis op Sicilië.  Op 30 kilometer van de stad vind je de luchthaven en een grote haven waarvan verschillende ferryovertochten mogelijk zijn.

Palermo heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden. Voor een goede indruk van deze plaats wordt drie tot vier dagen aangeraden.  Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Kathedraal van Palermo hier vind je een mix van alle invloeden op de stad door de eeuwen heen. Zoals Arabisch, Romantisch, Gotisch en Renaissance. Er is in feite weinig over van de oude stad. Toch is de invloed vanuit het Midden-Oosten nog wel aanwezig in de bouwstijl van kerken, straatjes in de oude binnenstad en de markten.

Om alle rijke historie van Palermo te zien, is een fietstour een absolute aanrader.

Theater Massimo is het grootste theater in Italië en in de zomer verplaatsen de voorstellingen zich naar buiten. Een bezoek aan Palermo is niet compleet zonder bezoek aan één van de vele openluchtmarkten in de stad. Iedere markt heeft haar eigen karakter; bezoek bijvoorbeeld de markt van Vucciria, Borgo Vecchio of Capo Ballaro.

De lokale bevolking leeft het meeste buiten op de pleinen. In de avonden verzamelen de locals zich op de pleinen om een hapje te eten of een drankje te drinken. Deze “Piazza cultuur” is erg kenmerkend voor Palermo. Vooral de pleinen Verdi Palermo en Castelnuovo hebben de hele dag een doorstroom van Italianen. Op deze pleinen vind je dan ook de meeste restaurantjes, barretjes en kleine standjes naast de weg. Na een dag museumbezoek en slenteren door de stad is het heerlijk ontspannen achter een drankje op één van deze pleinen terwijl het Italiaanse leven aan je voorbij gaat.

Een populaire excursie vanuit Palermo is de kathedraal van Monreale, zo’n 15 kilometer buiten de stad. Het interieur van de kathedraal met de ontelbare glanzende mozaïeken is adembenemend.