Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • bezoek de eeuwenoude bezienswaardigheden
  • Proef de Italiaanse keuken
  • Maak een selfie bij de Trevifontijn
  • Perfect voor een stedentrip

Hotel Galileo

Italië / Lazio / Rome

Hotel Galileo is een topper in ons aanbod voor een leuke stedentrip in de prachtige stad Rome

Bar
9 april 2023Vanaf
€   694,-
Direct boeken

Hotel Morgana

Italië / Lazio / Rome

Start de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet, zodat je helemaal klaar bent om de stad te verkennen

Bar
9 april 2023Vanaf
€   907,-
Direct boeken

Hotel Contilia

Italië / Lazio / Rome

Zeer prettige locatie! Wandel via de Italiaanse straten naar het Colosseum, Pantheon, Trevifontein en Spaanse trappen, binnen handbereik van het Termini station, en in een wijk boordevol restaurants

Bar
9 april 2023Vanaf
€   991,5,-
Direct boeken

Hotel Accademia

Italië / Lazio / Rome

Hotel Accademia is mede door die uitstekende ligging een echte aanrader

9 april 2023Vanaf
€   1101,67,-
Direct boeken

Hotel H10 Rome Città

Italië / Lazio / Rome

Wie ooit heeft gezegd dat een stedentrip niet luxe kan zijn had het goed mis

Bar
Fitnessruimte
Restaurant
Stoombad
Zwembad
Whirlpool
9 april 2023Vanaf
€   1197,5,-
Direct boeken


Informatie

In Rome vind je talrijke musea, imposante bezienswaardigheden, heerlijke restaurants en trendy winkels. De stad beschikt over een rijk verleden en dit is terug te zien in het straatbeeld. Geniet van deze heerlijk stad en laat je meevoeren in het la ‘dolce vita’ gevoel.

Ontdek de Italiaanse hoofdstad per fiets en laat je informeren over de geschiedenis en prachtige opgravingen in Rome tijdens deze tour. Met de Nederlandstalige gids fiets je onder andere langs de Spaanse Trappen, de Trevi Fontein en het Colosseum.

Vlieg je naar Rome? Vanaf de luchthaven reis je met de trein naar Rome Centraal Station Roma Termini. Voor reizen met het OV in de stad kun je een eRoma pas kopen, deze pas  geeft voor een hele week onbeperkt reizen met bus, tram en metro kost je niet veel. Je kunt ook de Roma pass kopen, die geeft je ook toegang tot musea, OV en culturele instellingen.

Wanneer je in Rome over straat loopt heb je echt het gevoel dat je in een openlucht museum loopt. De geschiedenis van Rome gaat terug tot 2500 jaar geleden en heeft zich in de geschiedenis ontwikkeld als een van de belangrijkste steden van de Westerse cultuur. Het was de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. Sinds 1871 is Rome de hoofdstad van Italië. Het is dan ook geen verrassing dat het historische stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De bezienswaardigheden zijn o.a.; Trevi Fontein, Colosseum, Spaanse trappen, Sixtijnse kapel, Pantheon.

Het Pantheon is mooi, maar wist je dat Rome ook ontelbaar veel kerken kent die misschien wel even indrukwekkend zijn. Elke kerk in Rome lijkt wel van pracht en praal te zijn voorzien. Van de buitenkant lijken de meeste kerken niet erg bijzonder, maar binnen zijn ze vaak des te meer voorzien van schilderingen en glas in lood ramen.

Vila Borghese zelf is al een bezienswaardigheid op zich, maar in deze gigantische tuinen die je bovenaan de Spaanse Trappen vindt bevinden zich ook een aantal musea. Met name het Museum of Modern Art is een aanrader, in Rome beter bekend als Galleria Nazionale d’Arte Moderna. De buitenkant van het gebouw is al indrukwekkend en binnenin het museum kun je genieten van kunstwerken van grootmeesters als Gustav Klimt.