Israël

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • hele jaar aangenaam klimaat
  • historische en religieuze bezienswaardigheden
  • ronddobberen in de Dode Zee
  • de oude stad Jeruzalem

Hotel Artist

Israël / Israëlische Middellandse Zeekust / Tel Aviv

Op loopafstand van het strand ligt dit artistieke hotel, zoals de naam al aangeeft

6 december 2023Vanaf
€   973,-
Direct boeken

Hotel Melody

Israël / Israëlische Middellandse Zeekust / Tel Aviv

Vlakbij de zee ligt dit moderne hotel

6 december 2023Vanaf
€   1183,-
Direct boeken

Hotel Tal By The Beach

Israël / Israëlische Middellandse Zeekust / Tel Aviv

In de buurt van de gezellige en levendige haven van Tel Aviv ligt dit mooie hotel

Restaurant
Sauna
Fitnessruimte
Whirlpool
6 december 2023Vanaf
€   1195,-
Direct boeken


Informatie

Israël is een prachtig land in het Midden-Oosten, gelegen tussen Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte. Vrijwel het hele jaar door is er een erg aangenaam klimaat, dus je kan het land het hele jaar door bezoeken.

Israël herbergt een grote diversiteit aan culturen. Dit zie je voornamelijk terug in het heerlijke Israëlische eten. Daarnaast vind je ontzettend veel goed bewaarde historische en religieuze bezienswaardigheden, je kan in het Zuiden kamperen in de woestijn of duiken in Eilat, lekker ronddobberen in de Dode Zee, de oude stad Jeruzalem bezoeken of feesten in Tel Aviv en lekker hangen op de vele stranden aan de Middellandse Zee.

Met een kleine 9 miljoen inwoners en een oppervlakte dat de helft van Nederland is, kent Israël geen grote miljoenensteden. De twee bekendste steden in Israël zijn Tel Aviv en Jeruzalem. Tel Aviv geldt als het progressieve hart van het land. Jaarlijks wordt hier de grootste Gay Pride van Azië gehouden. Daarnaast kan je als vrouw zijnde zonder problemen met blote benen en armen rondlopen. Jeruzalem is veel conservatiever. Veel orthodoxe Joden wonen hier omdat Jeruzalem de bakermat is van het jodendom en het christendom.

Naast de twee grootste steden zijn er verschillende andere plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Helemaal in het zuiden ligt Eilat, hier kan je erg goed duiken. Verder heb je in het Noorden de stad Haifa. Deze stad is gedeeltelijk op de berg Karmel gebouwd waardoor je een prachtig uitzicht over het lager gelegen gedeelte van de stad hebt, met onder andere het werelderfgoed de Bahai Garden.