Rethymnon

Griekenland - Kreta

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • mooie en gezellige stad
  • prachtige Venetiaanse bouwstijl
  • heerlijk zandstrand
  • veel gezellige smalle straatjes en leuke winkeltjes

Appartement Kristalli

Griekenland / Kreta / Malia

Kristalli Hotel Apartments ligt in het authentieke centrum van het gezellige Malia en wordt gerund door een Griekse familie

Bar
Zwembad
Disco
Golfbaan
26 september 2023Vanaf
€   635,07,-
Direct boeken


Informatie

Rethymnon is een zeer mooie en leuke stad, met heel veel gezellige smalle straatjes en leuke winkeltjes. Rethymnon heeft ook een historische kant met  fascinerende overblijfselen uit een ver verleden en je ziet hier een mix van moderne high tech en eeuwenoude geschiedenis prima samengaan. Er is een lang en breed zandstrand met aan de overkant een boulevard met de winkeltjes, supermarkten en veel eet/drinkgelegenheden. Ook het vissershaventje is gezellig. Langs de haven liggen veel (vis)restaurantjes. Ook in de kleine straatjes van het oude stadsgedeelte kan je zoek gaan naar goede restaurantjes. In het oude stadsgedeelte zijn veel winkeltjes te vinden. Er rijd een treintje door Rethymnon. De kleine steegjes zijn de moeite waard om door te lopen, kijk dan vooral naar de balkons. 

Zet een bezoek aan het Fortezza op de Palaikastro heuvel op je lijstje. Deze enorme vesting is door de Venetianen gebouwd om de stad beter te kunnen verdedigen. Nu zie je alleen nog de gerestaureerde stadswallen, de reservoirs en een moskee. Je hebt hier een spectaculair uitzicht over de stad. Vervolgens fris je je in de stad op met het water uit de drie kranen van de Rimondi Fontein.  De fontein heeft vier elegante zuiltjes met een Latijnse inscriptie, en de kranen zijn in de vorm van hoofden. Tegenover de fontein zie je de hoge en ronde minaret van de vroegere Neratzes moskee. De moskee heeft twee koepels en Gotische vensters en de ingang van de moskee is met vier Korintische zuilen versierd.

In Rethymnon vind je verschillede hotels en appartementen, van basic tot luxe en van logies tot all inclusive. Het is allemaal mogelijk!