Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

 • de mooie hoofdstad van Denemarken
 • Een echte havenstad
 • Ga langs bij de kleine zeemeermin
 • Lekker ontspannen bij Park Tivoli

Hotel Wakeup Copenhagen

Denemarken / Sjaelland / Kopenhagen

Modern, midden in het centrum gelegen hotel, op slechts 5 minuten wandelen van de gezellige Nyhavn en de winkelstraat Strøget

3 april 2023Vanaf
€   680,58,-
Direct boeken

Hotel Wakeup Copenhagen Borgergade

Denemarken / Sjaelland / Kopenhagen

Dit moderne hotel met ligging in het hart van Kopenhagen is geschikt voor zowel families, koppels als alleenreizende

3 april 2023Vanaf
€   710,12,-
Direct boeken

Hotel Tivoli Hotel & Congress Center

Denemarken / Sjaelland / Kopenhagen

Uitstekend centraal gelegen hotel op ca

Bar
Fitnessruimte
Restaurant
Zwembad
3 april 2023Vanaf
€   779,48,-
Direct boeken

Hotel Ascot

Denemarken / Sjaelland / Kopenhagen

Hotel Ascot is een sfeervol 4-sterrenhotel, gehuisvest in één van de oudste voormalige badhuizen

Bar
Fitnessruimte
3 april 2023Vanaf
€   889,3,-
Direct boeken

Hotel The Square

Denemarken / Sjaelland / Kopenhagen

Prachtig gelegen hotel midden in het centrum aan de Rådhuspladsen, op slechts 150 m van Tivoli en de winkelstraat Strøget

Bar
3 april 2023Vanaf
€   893,36,-
Direct boeken

Hotel Admiral

Denemarken / Sjaelland / Kopenhagen

Prachtig gelegen in het centrum in een monumentaal pand uit 1780, direct aan het water naast het Koninklijk Paleis Amalienborg en tegenover de Opera

WiFi
Bar
Sauna
Restaurant
Stoombad
3 april 2023Vanaf
€   1175,3,-
Direct boeken


Informatie

De hoofdstad van Denemarken gelegen op het eiland Seeland is Kopenhagen en telt circa 632.000 inwoners. Kopenhagen is tevens het economische middelpunt van Denemarken en is een relatief grote stad vergelijkbaar met Rotterdam en Den Haag maar land niet zo druk en chaotisch als u zou denken. In het gezellige centrum hangt een zeer relaxte sfeer. De charme van Kopenhagen is vooral terug te vinden in de erg lieve en aardige mensen in combinatie van mooie straten met een mengelmoes van oude vakwerkhuizen, statige winkelpanden, geweldige oude gebouwen en moderne architectuur. Ook in Kopenhagen zijn veel groene parken te vinden en het water 
De koninklijke familie is erg belangrijk voor Denemarken, dit laat zich herkennen aan de aanwezigheid van vele koninklijke Paleizen en kastelen door Denemarken. Vele zijn te bezoeken en in Kopenhagen is het een traditie om de wisseling van de wacht te aanschouwen bij het Koninklijk Paleis in de stad. 

Kopenhagen is een echte havenstad rondom de haven is er ook altijd een levendige sfeer met veel kleurrijke havenpanden waarin gezellige bars en heerlijke restaurants gevestigd zijn. Er zijn zoveel dingen die u kunt zien of doen tijdens uw stedentrip dat we een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden hieronder hebben verzameld. 

 • De kleurige huisjes van Nyhavn, de kleurrijke gevels van de oude huizen langs de havenkade, op nummer 20 woonde vroeger Hans Christian Andersen, een van de meest gefotografeerde plekken van Kopenhagen.
 • Park Tivoli, gelegen recht tegenover het station en is het op één na oudste pretpark ter wereld. 25 attracties inclusief 5 achtbanen zullen u een geweldige tij bezorgen, in de avonduren is het park prachtig verlicht dus neem dan zeker een kijkje, elke dag geopend tot 23.00 uur!
 • Het meest bekende beeldje van Denemarken is het beeld van de Kleine Zeemeermin bij de haven. Dit beeld staat hier vanaf 1913 en is 1.25 meter hoog. De verbondenheid van Kopenhagen met Hans Christian Andersen en zijn sprookjeswereld zijn overal in de stad in verschillende uitingen aanwezig maar dit beeld is toch wel de meest bekende. Maak een prachtige foto vanaf het water tijdens een van de mooie boottochten.
 • Kastellet, de oude citadel, een geweldige oude vesting die vanuit de lucht het mooist te zien is. 
 • Neem ook een kijkje bij het paleizencomplex Amalienborg welke uit 4 verschillende paleizen bestaat. Hier vindt om 12.00 uur de wisseling van de wacht plaats. Ook het Deense parlement is de moeite waard om even te bekijken. 
 • Er zijn diverse parken in de binnenstad van Kopenhagen, een heerlijke afwisseling voor de rustzoekers.
 • De brouwerij van Carlsberg, hoe groeide een lokale brouwerij uit tot een wereldwijd biermerk, neem een kijkje in de brouwerij en na afloop natuurlijk voldoende tijd om te proeven!

Kortom er zijn te veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken, Neem dus uw tijd voor uw citytrip naar Kopenhagen en boek een van de mooie accommodaties die hier worden aangeboden en ervaar het prachtige Kopenhagen zelf.