Willemstad

Curacao

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • bijzondere Caribische hoofdstad
  • heerlijk shoppen bij de vele leuke winkels
  • bezoek het authentieke centrum
  • zet je duikbril en snorkel op en bewonder de prachtige onderwaterwereld

Hotel 't Klooster

Curaçao / Curaçao / Willemstad

Gesitueerd in het voormalig klooster St

Aanbieding
WiFi
Restaurant
Zwembad
6 december 2023Vanaf
€   1000,-
Direct boeken

Hotel Renaissance Wind Creek Curaçao Resort

Curaçao / Curaçao / Willemstad

Dit unieke hotel ligt midden in het centrum

Aanbieding
WiFi
Fitnessruimte
Bar
Restaurant
Zwembad
Strand
Strand
Centrum
In het centrum
6 december 2023Vanaf
€   1161,-
Direct boeken


Informatie

Willemstad is de hoofdstad  van Curacao, het bestaat uit twee delen (Punda en Otrabanda) en deze worden gescheiden door de Sint Annabaai. Tussen beide delen kun je je gemakkelijk bewegen. Willemstad is de plek waar je veel winkels vindt om te shoppen, je kan hier lekker uit eten bij verschillende restaurants en daarnaast kent deze gekleurde stad een rijke historie. In  Willemstad kan je  een stadswandeling maken en met een gids de mooiste plekjes ontdekken.  

Willemstad telt ongeveer 140.000 inwoners. Heel wat voor een eilandje als Curacao. Wanneer je Willemstad binnenkomt varen, wandelen of rijden is het eerste dat je opvalt dat er zoveel kleurige huizen zijn. Vanaf de zee komt een lekkere wind en de zon zorgt voor een goud gele gloed over het kleurenpalet. Willemstad sprankelt, het is een stad die wat met je doet. De gekleurde huizen zijn over het algemeen koloniale panden die een Hollandse architectuur hebben en het is dan ook niet verassend dat Willemstad ook wel het Amsterdam van de Nederlandse Antillen wordt genoemd.

Aan de kant van Otrabanda vind je het Kura Hulanda museum. Je kan eigenlijk niet naar Curacao gaan zonder hier naartoe te gaan. Vraag een tour met gids aan zodat je alles te weten komt. Lopend door de verschillende kamers vol oude posters en andere aandenkens wordt je in Kura Hulanda meer duidelijk over de historie van Curacao. Je leert meer over de slavernij, de landhuizen op Curacao en er wordt ook verteld over andere gebieden zoals Suriname, Amerika en Zuid-Afrika. Niet alleen de verhalen die je hier verteld worden zijn indrukwekkend, ook de collectie aan Zuid-Afrikaanse kunst is vooral bijzonder om te zien.

Even toe aan ontstappning, ga dan koffie drinken bij Douwe Egberts, deze ligt bij het Rif fort in Otrabanda. Schuif aan bij het gezellige terras en geniet onder een parasol van je kopje warme of koude koffie. De iced cappuccino is namelijk ook een echte aanrader.

In Willemstad vind je ook verschillende accommodaties. Onderstaand een aantal aanraders!

  • Avila Beach Hotel, hier heb je het zandstrand voor de deur en kan je genieten van een cocktail in de infinity pool
  • Op zoek naar een kleinschalige accommodatie, kies dan voor het Pietermaai Boutique Hotel
  • Liever een villa met privé zwembad, ga dan voor Acoya Curacao Resort & Villas