Oranjestad

Aruba

Soort vakantie

Bestemming

Reisperiode

Verzorging

  • shop till you drop!
  • spot diverse vissoorten in het kristalheldere water
  • genieten van een tropische klimaat
  • culturele activiteiten en culinaire avonturen

Hotel Renaissance Wind Creek Aruba Resort

Aruba / Aruba / Oranjestad

Dit resort ligt in het levendige moderne centrum van Oranjestad

Aanbieding
Sauna
WiFi
Fitnessruimte
Bar
Restaurant
Zwembad
Strand
Kinderactiviteiten
Amusement
Strand
Tennis
Duiken
Sport en spel
Centrum
Wellness centre
In het centrum
10 december 2023Vanaf
€   2926,-
Direct boeken


Informatie

De kleurrijke hoofdstad van Aruba, Oranjestad heeft volop moderne winkels, exclusieve restaurants en gebouwen uit het koloniale tijdperk. Aan de boulevard van Oranjestad staan huisjes met vrolijk gekleurde gevels, geïnspireerd door de Nederlandse grachtenpanden. De stad ademt verschillende sferen uit: enerzijds waan je jezelf in de 18de eeuw met prachtige koloniale panden gehuld in de mooiste vrolijke kleuren, anderzijds beweeg je jezelf in een ‘hippe’ Caribische stad vol met luxe winkels, trendy restaurants en exclusieve clubs.

Cultuurliefhebbers hebben in Oranjestad ook genoeg te bewonderen bij de verschillende musea, galerijen, oude kerken, historische gebouwen en monumentale vuurtorens. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Fort Zoutman, dit is het oudst bewaard gebleven gebouw op Aruba en werd gebouwd om de stad tegen piraten te beschermen. In het Historisch Museum, dat bij Fort Zoutman gelegen ligt, kun je een permanente expositie bezoeken waarin aandacht wordt besteed aan de belangrijkste gebeurtenissen in de Arubaanse geschiedenis. Ook zijn er wisselende exposities rond bepaalde thema's. Elke dinsdag om 18.30 vindt op de binnenplaats het Bon Bini Festival plaats. Daar kun je genieten van de geschiedenis van het eiland, folkloristische dansers in traditionele kostuums, lokale muziek, culinaire specialiteiten en lokale kunst.

Dat Arubanen van een feestje houden, wordt verraden door de muziek die je over het hele eiland hoort. Meest populair zijn calypso, soca, merengue en een lokale mix genaamd socarengue. Er worden tal van evenementen, waaronder het wereldberoemde Arubaanse carnaval, georganiseerd in Oranjestad. Bovendien kent Oranjestad een zinderend nachtleven, vol restaurants, cafés, clubs, lounges, bars en casino's.

Oranjestad heeft op 15 minuten rijden Eagle Beach, een van de beroemdste zandstranden van het eiland. Eagle Beach heeft alles wat een strand zou moeten hebben: het kenmerkende Caraïbische uiterlijk, veel plekjes in de schaduw, talloze praktische voorzieningen en verschillende aanlokkelijke strandbars. Spot hier talloze vissen in het kristalheldere water, zoek naar schildpadnesten aan de kust en neem foto's van de beroemde verwaaide bomen, de dividivi's.

Dat de Caribische eilanden, waaronder Aruba, bekend staan als zeer gewaardeerde duiklocaties is bij vele bekend. Maar maakt u geen zorgen ook voor de niet duikers onder ons heeft Aruba een oplossing gevonden om al het pracht en praal van de onderwaterwereld te kunnen bewonderen. In Oranjestad bij de haven kun je een tocht boeken met een heuse duikboot, Atlantis Submarine, die u tot 40 meter diep in de ocean voert. De bemanning in de airconditioned duikboot verteld het één en ander over de omgeving, de tropische vissen en het koraal. Spot samen de kleurige koralen, verschillende vissoorten, schildpadden of zelfs de gevaarlijke barracuda!

Er is zo veel te doen in Oranjestad, van culturele activiteiten tot shoppen en culinaire avonturen. Pak de tram en verken het bruisende stadscentrum, de vele winkelgebieden en het havengebied, hier kunt u Arubaanse kunst en lokale handwerken shoppen!